Κοιμήσου, παιδί μου

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Είναι ίσως το μοναδικό βιβλίο που έχω διαβάσει εγκυμονούσα και γενικά με συμβουλές για γονείς. Δεν γνωρίζω αν έτυχε ή αν αυτό το βιβλίο μου “έσωσε” την ζωή, αλλά και τα δύο μου παιδιά απο ημερών κοιμόντουσαν σαν πουλάκια! Ελπίζω να μην υπάρχει καμία μητέρα που να δίνει μάχη για να κοιμήσει το παιδί της.

Αλλά και για αυτές που το μωρό τους ξυπνά πολλές φορές κατα την διάρκεια της νύχτας, υπάρχει μια μαγική λύση και είναι η μέθοδος που προτείνεται σε αυτό το βιβλίο! Σε λιγότερο απο μια εβδομάδα αν το βάλετε στόχο θα έχετε καταφέρει να βάζετε τα παιδιά για ύπνο σωστά.

kimisou_paidi_mou

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Το ένα τρίτο των παιδιών παρουσιάζουν προβλήµατα ύπνου.

Οι συνέπειες είναι εµφανείς τόσο στα παιδιά, γίνονται ευερέθιστα, ανασφαλή και, ως εκ τούτου, καταλήγουν να έχουν προβλήµατα στο σχολείο και στη δηµιουργία σχέσεων µε τους άλλους, όσο και στους γονείς, οι οποίοι βλέπουν πως η εξάντληση και τα νεύρα βλάπτουν τη συζυγική τους ζωή. Ο δρ Εδουάρδ Εστιβίλ ερευνά όλες τις ιδιαιτερότητες του ύπνου για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Το ερευνητικό έργο και η κλινική πείρα του τον έχουν αναδείξει παγκοσµίως σε σηµείο αναφοράς στο πεδίο των διαταραχών του ύπνου. Εφαρµόζοντας τις γνώσεις του ως νευροφυσιολόγου και παιδιάτρου έχει δηµιουργήσει τη Μέθοδο Εστιβίλ, η οποία αποσκοπεί στην αντιµετώπιση της παιδικής αϋπνίας και έχει αποδειχτεί αποτελεσµατική στο ενενήντα έξι τοις εκατό των περιπτώσεων όπου εφαρµόστηκε.

Στη νέα, εµπλουτισµένη έκδοση του «Κοιµήσου, παιδί µου», ο Εστιβίλ λαµβάνει υπόψη του όλες τις επιστηµονικές γνώσεις που αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζει την πιο έγκυρη και πιο αποτελεσµατική εκδοχή της µεθόδου του.