REAL LIFE FAMILY MATTERS

5 αθώα ψέματα που λένε οι γονείς στα παιδιά


28 Απριλίου 2016

Τα έχουμε ακούσει σίγουρα ως παιδιά και ήρθε η ώρα να τα πούμε ως γονείς. Υπάρχουν μερικά ψέματα που σχεδόν όλοι οι γονείς λένε στα παιδιά τους, πολλές φορές χωρίς να το θέλουν. Τα περισσότερα είναι κοινά σε όλους τους γονείς. Προφανώς τα χρησιμοποιούν για να γίνει η ζωή τους πιο εύκολη και να πείσουν τα περίεργα και πεισματάρικα παιδιά για το σωστό με ευκολία.

  1. “Είναι ώρα για ύπνο.” Μήπως αυτό σημαίνει ότι η μαμά είναι κουρασμένη και πρέπει να ησυχάσει το σπίτι από τις φωνές. Πολλές φορές οι γονείς υπερβάλλουν με την ώρα του ύπνου όπως και με αυτή του πρωινού ξυπνήματος.
  2. “Μμμμ! Το φαγητό είναι πεντανόστιμο!” Δεν έχει σημασία αν δεν μπορεί ούτε η ίδια η μαμά να φάει το φαγητό. Εκείνη προσπαθεί να πείσει το παιδί για το αντίθετο. Μήπως κάτι σας θυμίζει;
  3. Ο Άγιος Βασίλης, τα κακά όνειρα, ο κακός λύκος κ.α. Όλοι αυτοί οι φανταστικοί χαρακτήρες έχουν μία και μοναδική επίδραση στα παιδιά. Μπορούν να τα πείσουν να φάνε όλο το φαγητό τους, να κοιμηθούν, να κάνουν ησυχία. Άλλες φορές με επιβράβευση κι άλλες με εκφοβισμό.
  4. “Με νίκησες πάλι.” Φυσικά δύσκολα μπορεί το παιδί να νικήσει το γονιό σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Αλλά αυτό το χαμόγελο της νίκης δε συγκρίνεται με τίποτα.
  5. “Μη φοβάσαι, δεν θα πάθεις ποτέ τίποτα.” Κανένας γονιός δεν έχει υπερδυνάμεις και εννοείται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο. Η υποψία και μόνο ότι το παιδί του μπορεί να φοβηθεί ή να στενοχωρηθεί οδηγεί το γονιό σε αυτή την υπερβολική φράση.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr