REAL LIFE FAMILY MATTERS

Παγκόσμιο δέος για τον 15χρονο από τον Καναδά που ανακάλυψε μια χαμένη πολιτεία των Μάγια


19 Μαΐου 2016

Η είδηση στη “Le Journal de Montréal” άφησε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με το στόμα ανοιχτό! Ένας 15χρονος μαθητής από τον Καναδά, ανακάλυψε μία χαμένη πολιτεία των Μάγια εφαρμόζοντας τη θεωρία του, που θέλει τον πολιτισμό αυτόν να επιλέγει την τοποθεσία όπου θα οικοδομήσει τις πόλεις του με βάση το σχήμα των αστερισμών, σε έναν συσχετισμό που κανείς επιστήμονας δεν είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα.

Ο Ουίλιαμ Γκαντουρί από το Κεμπέκ, παθιασμένος με τον πολιτισμό των Μάγια, ανέλυσε 22 αστερισμούς για να διαπιστώσει ότι εάν συνέδεε επάνω στον χάρτη τα επιμέρους αστέρια των αστερισμών, έπαιρνε ένα σχήμα που αντιστοιχούσε στις τοποθεσίες 117 πολιτειών των Μάγια.

Με βάση αυτή τη θεωρία ανέλυσε στη συνέχεια τον 23ο αστερισμό, που περιλαμβάνει τρία αστέρια και δύο μόνο πόλεις των Μάγια στον χάρτη. Σύμφωνα με τη θεωρία, θα έπρεπε, κατά συνέπεια, να υπάρχει και μία 118η πολιτεία του αρχαίου πολιτισμού σε μία απομακρυσμένη και χωρίς πρόσβαση περιοχή της χερσονήσου του Γιουκατάν στο Μεξικό.

Η ανάλυση του οπτικού υλικού από δορυφορικές λήψεις διαφόρων διεθνών διαστημικών υπηρεσιών (της καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας, της NASA και της ιαπωνικής Jaxa) αποκάλυψε τελικά μία πυραμίδα και περί τα τριάντα κτίρια στο ακριβές σημείο όπου τοποθετείται το τρίτο αστέρι του 23ου αστερισμού, όπως ακριβώς υπέδειξε ο νεαρός.

«Δεν καταλάβαινα γιατί οι Μάγια έκτισαν τις πόλεις τους μακριά από ποταμούς, σε όχι πολύ εύφορες περιοχές και στα όρη», λέει ο μικρός επιστήμονας. «Έπρεπε να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος και, καθώς λάτρευα τα αστέρια, μου ήρθε η ιδέα να επιβεβαιώσω αυτήν την υπόθεση. Με μεγάλη έκπληξη και συγκλονισμένος διαπίστωσα ότι τα πιο λαμπρά αστέρια των αστερισμών αντιστοιχούσαν στις μεγαλύτερες πολιτείες των Μάγια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr