REAL LIFE FAMILY MATTERS

5 tips για να τονώσετε την αυτοπεποίθηση του γιου σας


17 Ιουνίου 2016

Η αυτοπεποίθηση ενός παιδιού είναι πολύ σημαντική τόσο για την κοινωνικοποίηση όσο και για το μέλλον του. Γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να μεριμνούν νωρίς για να τονώσουν την αυτοπεποίθηση στο παιδί τους, κυρίως αν πρόκειται για έναν λίγο πιο αδύναμο χαρακτήρα.

Ως γονείς λοιπόν πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει διαφορά στο πως θα τονώσετε την αυτοπεποίθηση στην κόρη ή το γιο σας, καθώς η ανάπτυξη τόσο σωματική όσο και συναισθηματική διαφέρει αρκετά σε αυτές τις ηλικίες. Αυτή τη φορά θα δώσουμε έμφαση σε τρόπους που θα βοηθήσουν το αγοράκι σας να νιώσει πιο σίγουρο για τον εαυτό του.

  1. Πρέπει να μάθετε στο γιο σας να εκφράζει τα συναισθήματά του. Αυτό είναι πιο εύκολο για τα κορίτσια, ενώ τα αγόρια υστερούν αρκετά όταν πρόκειται να δείξουν τι νιώθουν σε άτομα πέρα από τη μαμά και τον μπαμπά.
  2. Μάθετέ του ότι δεν είναι απαραίτητο να ακολουθεί πάντα ότι και οι άλλοι. Κι αυτό γιατί τα αγόρια έχουν αθλητικά πρότυπα, τα οποία πολλές φορές είναι εκτός των επιθυμιών και των ικανοτήτων τους. Πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν κι άλλες αρετές που είναι εξίσου σημαντικές με το να είσαι πολύ γρήγορος στο τρέξιμο ή πολύ καλός στο ποδόσφαιρο.
  3. Δείξτε του ότι είναι σημαντικές οι δραστηριότητες που του αρέσουν. Ένας τρόπος είναι να προσπαθείτε να συμμετέχετε κι εσείς όταν αυτό είναι εφικτό. Έτσι θα νιώσει ασφάλεια και θα δώσει περισσότερο αξία σε αυτό που κάνει και του αρέσει.
  4. Κάντε τον να νιώσει πιο υπεύθυνος, αναθέτοντάς του δουλειές στο σπίτι που μπορεί φυσικά να φέρει σε πέρας.
  5. Επικροτείστε τη μοναδικότητά του. Ακόμα κι αν δεν του αρέσουν οι συνηθισμένες αγορίστικες δραστηριότητες, εσείς πρέπει να είστε μαζί και μα τον ενθαρρύνετε.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr