REAL LIFE FAMILY MATTERS

6 πράγματα που θα μου λείψουν από τη νηπιακή φάση


29 Ιουλίου 2016

e1402eccb8030ad860c1859d400968fd.jpg

Τα χρόνια περνάνε τόσο γρήγορα που χωρίς να το καταλάβεις το παιδί σου έχει μεγαλώσει και εσύ έχεις μείνει να θυμάσαι πως γκρίνιαζες όταν ήταν μικρό για τις αταξίες, τις γκρίνιες, τα κλάματα, τις φωνές, την απειθαρχία.

Και είμαι σίγουρη ότι διερωτάσαι εκείνη τη στιγμή ακριβώς… πως γίνεται να μην το απολάμβανα;

6 πράγματα, λοιπόν, που είμαι σίγουρη ότι θα μας λείψουν όταν τα μικρά μας φύγουν από τη νηπιακή ηλικία.

  1. Το παιχνίδι. Αυτό για το οποίο τώρα γκρινιάζεις γιατί δεν αντέχεις άλλο… Αυτό θα σου λείψει πρώτο. Αυτή η μοναδική ικανότητα των νηπίων να τα μετατρέπουν όλα σε παιχνίδι. Από το φαγητό τους έως την τουαλέτα!
  2. Αγκαλιές και φιλιά. Ναι ξέρω και τα μεγαλύτερα παιδιά το κάνουν αλλά στη νηπιακή φάση τα μικρά το έχουν πραγματικά ανάγκη. Κρεμιούνται από πάνω σου σαν στρείδια. Αυτά τα μικρά χέρια θα έρθει η ώρα που θα τα ζητάς…
  3. Τις ερωτήσεις. Κάθε λεπτό και μια ερώτηση. Τι είναι το τάδε, τι κάνει το δείνα. Τώρα σας φαίνεται εφιάλτης αλλά όταν θα νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα θα αναπολείτε τις χιλιάδες ερωτήσεις.
  4. Η παιδική χαρά…όχι μόνο για το ατελείωτο παιχνίδι, αλλά και γιατί μετά από κάθε επίσκεψη στις κούνιες το χαμόγελο είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπο τους. Ξαναγινόμαστε με έναν μαγικό τρόπο και εμείς για λίγο παιδιά.
  5. Το κρυφτό και το κυνηγητό. Όταν μεγαλώσουν λίγο θα παίζουν με τους φίλους τους.
  6. Τα ρούχα. Στην αρχή τους φοράς ότι θέλεις εσύ. Μετά έρχεται αυτή η στιγμή που αποκτούν άποψη και συνήθως οι επιλογές τους περιλαμβάνουν γκλίτερ και στρας για τα κορίτσια και αστείες φάτσες και δεινόσαυρους για τα αγόρια. Για σκέψου, όμως, εάν δεν τα φορέσουν τώρα, πότε θα τα φορέσουν;
Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr