REAL LIFE FAMILY MATTERS

Ό,τι και να κάνεις, τα παιδιά θα λατρεύουν το junk food, εκτός εάν…


6 Σεπτεμβρίου 2016

healthy-eatings-kids-05.jpg

Θα ήταν μάλλον μάταιο να γινόταν μια έρευνα με βασικό ερώτημα «Ποιος είναι ο καθημερινός σου βραχνάς» κι να είχε ως target group τις μαμάδες. Χωρίς να υπάρχει μεγάλο περιθώριο αμφιβολίας, οι περισσότερες θα απαντούσαν «Τι να μαγειρέψω αύριο».

Τα κομμάτια του παζλ είναι πολλά και οι προδιαγραφές των γευμάτων είναι επίσης απαιτητικές.  Δεν πρέπει να είναι μόνο νόστιμο, πρέπει να είναι υγιεινό, θρεπτικό και πάνω από όλα να φαίνεται δελεαστικό, να χορταίνει το μάτι. Η σύγχρονη μητέρα ξέρει πλέον πως κάθε μπουκιά είναι σημαντική για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών της κι έτσι εκτός από τη δική της καθημερινή προσπάθεια, πρέπει να βρίσκει τρόπους να τουμπάρει την κατάσταση. Δλδ. να κάνει τα παιδιά να αγαπούν και να καταναλώνουν τις σωστές τροφές κι όχι το junk food που είναι ένας δύσκολος και με πολλά και νόστιμα θέλγητρα εχθρός.

Οι νουθεσίες και οι κατηχήσεις περί υγιεινής διατροφής είναι από ένα σημείο κι ύστερα κουραστικές για τα παιδιά, ίσως μάλιστα πολλές φορές στην προσπάθειά μας να πείσουμε για το σωστό, να φέρουμε λάθος αποτελέσματα αν είμαστε πιεστικοί. Υπάρχουν κι άλλοι έμμεσοι κι ίσως πιο αποδοτικοί τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να δείξουμε στα παιδιά τον σωστό τρόπο διατροφής και τα οφέλη του.

Μια σειρά που μπορεί να γίνει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια σας είναι Η Μικρή Γιατρός, μια αγαπημένη τηλεοπτική σειρά για παιδιά ηλικίας από 2 έως 7 ετών, που συνεχίζεται   τις καθημερινές του Σεπτεμβρίου στις 14:45 στο κανάλι Disney Junior, ένα κανάλι αφιερωμένο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Η συγκεκριμένη σειρά κινουμένων σχεδίων έχει καταλάβει χωρίς ιδιαίτερο κόπο την πρώτη θέση στις σειρές προσχολικής ηλικίας. Κι αυτό γιατί η μικρή Ντότι είναι η πρωταγωνίστρια που ήρθε για να εκπαιδεύσει με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τα μικρά παιδιά πάνω σε θέματα υγιεινής διατροφής, σωστής υγείας και φροντίδας του σώματος. Παρέα με τους φίλους της, τον Δράκο, την Αρνίτσα, την Χάλι και τον Χιονάτο τα παιδιά μαθαίνουν πώς να ζουν μια πιο υγιεινή ζωή.

Με έμπνευση την Μικρή Γιατρό η Disney προτείνει μερικές υγιεινές και νόστιμες συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδιά. Ξυλάκια γρανίτας με φρέσκα φρούτα, σάντουιτς μήλου και cups αυγού είναι μερικές από τις συνταγές που μπορείτε να δείτε εδώ. 

Το κανάλι Disney Junior προβάλει τη σειρά, Η Μικρή Γιατρός, καθημερινά μέσω των OTE TV, Vodafone TV και Cyta TV. Από τις 5 Σεπτεμβρίου, Η Μικρή Γιατρός θα συνεχίσει με επεισόδια τις καθημερινές στις 14:45. Το Νοέμβριο του 2016, η 4η σεζόν θα βρει την Μικρή Γιατρό επικεφαλής στο όλο δικό της νοσοκομείο παιχνιδιών, όπου θα είναι απασχολημένη γιατρεύοντας τα τραυματισμένα παιχνίδια της πόλης. Η Μικρή Γιατρός, η Αρνίτσα, ο Δράκος & ο Χιονάτος θα συνεργαστούν μαζί της, ώστε να φροντίσουν τους ασθενείς τους! Μια ιδιαίτερη σειρά που ξεχειλίζει θετικά μηνύματα και κάνει τον χρόνο που τα παιδιά βλέπουν κινούμενα σχέδια ιδιαίτερα εκπαιδευτικό!