REAL LIFE FAMILY MATTERS

Συμβουλές για την πρωτάρα μαμά που πάει το παιδί της σχολείο


8 Οκτωβρίου 2016

Η σχολική χρονιά άρχισε για τα καλά και πολλές μαμάδες περνούν το πρωτόγνωρο άγχος που τις επισκέπτεται όταν για πρώτη φορά στέλνουν το παιδί του σχολείο. Ειδικά στη σημερινή εποχή που τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο από πολύ μικρή ηλικία, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων και των δύο γονιών, είναι πιο δύσκολο για τις μαμάδες να αποχωριστούν το παιδί χωρίς να έχουν την αίσθηση ότι το εγκαταλείπουν.

Φυσικά μία λογική σκέψη θα σας πείσει ότι τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Η πρωτάρα μαμά που πάει το παιδί της σχολείο καλείται να ακολουθήσει μία άλλη ρουτίνα που στην αρχή μπορεί να μην είναι ευχάριστη για κανέναν αλλά θα γίνει στην πορεία. Για να μην κάνετε κακό στο παιδί σας λοιπόν, κρατώντας το προσκολλημένο δίπλα σας, λάβετε υπ’ όψη τα παρακάτω tips:

  • Το πρωί αποχαιρετήστε το μικρό σας τρυφερά, με ένα φιλί και μία ζεστή αγκαλιά. Ακόμα κι αν κλάψει, μην υποχωρήσετε. Εξηγήστε του γλυκά και με κυρίως με ψυχραιμία γιατί πρέπει να πάει σχολείο και απομακρυνθείτε χωρίς φωνές. Μην υποκύψετε και το αφήσετε να μείνει σπίτι.
  • Αφήστε το να σας μιλήσει ή ρωτήστε το εσείς για τους φόβους του και τους λόγους που δεν θέλει να πάει σχολείο. Ένας διάλογος είναι σίγουρα εποικοδομητικός τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας.
  • Μην το αφήσετε να νιώσει ότι το εγκαταλείπετε στο σχολείο. Ο χώρος του σχολείου πρέπει να εντυπωθεί στο μυαλουδάκι του ως κάτι ευχάριστο κι όχι σαν τιμωρία.
  • Δείξτε του εμπιστοσύνη και κάντε το να νιώσει ανεξάρτητο. Πρέπει το παιδί σας να πειστεί για τις ικανότητές του και ότι μπορεί να ανταπεξέλθει μόνο του στα νέα δεδομένα.
  • Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η συνεργασία και η συχνή επαφή με το δάσκαλο ή τη δασκάλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη έως απαραίτητη. Έτσι θα έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το πως είναι το παιδί σας ως μαθητής και θα μπορέσετε πιο εύκολα να λύσετε τυχόν προβλήματα ή να το βοηθήσετε να αναπτύξει τις δεξιότητές του.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ.