Σπιτικό μούσλι με κομμάτια σοκολάτας και βατόμουρα

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016
homemade-chocolate-raspberry-muesli-landscape-14493.jpg

Τι πιο ωραίο από το να ξυπνάς το πρωί και να απολαμβάνεις ένα γευστικό πρωινό με το δικό σου μούσλι. Ναι σωστά διάβασες, με το μούσλι που έχεις φτιάξει με τα ίδια σου τα χέρια. Δες τη συνταγή και από σήμερα κιόλας θα ξεκινάς την ημέρα σου με το πιο λαχταριστό πρωινό γεύμα.

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 160 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα και φιστίκια
  • 90 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας και αποξηραμένα βατόμουρα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αυγού ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
  • 60 γραμμάρια βύνη κριθαριού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουνε το φούρνο στους 180 ° C. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι, τη βύνη, το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι. Ύστερα προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τα, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, το αλεύρι καρύδας και το ασπράδι και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ρίχνουμε το μίγμα και το κάνουμε επίπεδο με ένα μαχαίρι. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα βατόμουρα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, τεμαχίζουμε το μίγμα για να έχουμε το μούσλι.