REAL LIFE FAMILY MATTERS

Γράμμα στα παιδιά μου για τα γενέθλια τους: η ζωή είναι ένα ταξίδι


4MOMS

7 Σεπτεμβρίου 2017

axilleas-960x500.jpg

Πάντα πίστευα πως την ημέρα των γενεθλίων μας θα έπρεπε να αποδίδουμε τιμές στους γονείς μας, και κυρίως στην μητέρα μας. Αυτή που εκείνη την ημέρα αλλά και τις περίπου 270 ημέρες πριν μας έδινε πνοή από την πνοή της, σάρκα από τη σάρκα της, αίμα από το αίμα της. Με κάθε κόστος, με όποιο τίμημα.

Έτσι και εγώ… 9 Σεπτεμβρίου, 9 χρόνια πριν, το 2008, συνάντησα για πρώτη φορά την Παυλίνα – αυτήν που αρχικώς ήθελα να ονομάσω Μιράντα. Και στις 4 Σεπτεμβρίου, του 2012 , ήρθε στη ζωή μας και ο Αχιλλέας.

Στα τζιντζερόπαιδα μου, λοιπόν, τα κοκκινομάλλικα παιδιά μου που καθημερινώς με γεμίζουν με τόση χαρά και αγάπη αλλά και με αγωνία και ευθύνη. Στα τζιντζερόπαιδα μου που μεγαλώνουν σε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό γεμάτο νέες ευκαιρίες μέσα από την τεχνολογία αλλά και κινδύνους. Στα παιδιά μου εύχομαι να αξιοποιήσουν σωστά τα εργαλεία που τους προσφέρει τόσο απλόχερα η νέα εποχή. Να κάνουν νέες ανακαλύψεις και να βιώσουν εμπειρίες με σωφροσύνη.

Στα παιδιά μου, λοιπόν, που θα ζήσουν μιαν άλλη ζωή. Διαφορετική από τη δική μου θα ήθελα να υπενθυμίσω πως χρειάζεται να απολαμβάνουν το ταξίδι. Γιατί η ζωή είναι ένα ταξίδι.

Να ερωτευτούν τη ζωή. Την απρόβλεπτη πλευρά της.

Να μην ξεχάσουν να μαζεύουν λουλούδια, να διαβάζουν βιβλία, να ανακαλύπτουν νέα μέρη. Η ζωή είναι γεμάτη χρώματα που περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Η ζωή είναι πολλά περισσότερα από το musicaly, το instagram, το snapchat και το facebook.

Αγαπημένα μου τζιντζερόπαιδα,

Μπορείτε να γίνετε ό,τι θέλετε. Αρκεί να το πιστέψετε, να το κυνηγήσετε, να το διεκδικήσετε.

Να ταξιδέψετε. Το καλύτερο παράθυρο στον κόσμο είναι τα ταξίδια γιατί οι εμπειρίες που ζεις μέσα από αυτά σε διαμορφώνουν, σε αλλάζουν, σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Μην φοβηθείτε τις αλλαγές. Αφεθείτε σε αυτές. Υπάρχει πάντα κάποιο ανεξερεύνητο μονοπάτι που περιμένει να ανακαλυφθεί…

Τολμήστε να φανταστείτε. Δείτε με άλλα μάτια την πραγματικότητα. Δημιουργήστε.

Αγαπήστε τις λέξεις. Αυτές είναι το όχημα για να εκφράζετε τα συναισθήματα σας και τις σκέψεις σας. Χρησιμοποιήστε τις σωστά. Να μην ξεχνάτε να λέτε σ’ αγαπώ και σ’ ευχαριστώ.

Εκτιμήστε την ομορφιά…αυτή που βρίσκεται εκεί έξω, σε ένα λουλούδι, σε ένα κτίριο, σε ένα χαμόγελο, σε μια ματιά… και όχι στα πίξελ μιας οθόνης.

You have brains in your head,

You have feet in your shoes

You can steer yourself

In any direction you choose…


(έχετε μυαλό στο κεφάλι σας, πόδια στα παπούτσια σας, μπορείτε να προχωρήσετε σε όποια κατευθυνση επιλέξετε). #DrSeus

Οταν γεννήθηκες Παυλίνα στις 9/9/2008 το νούμερο ένα στα charts ηταν το I Kissed a Girl, της Katy Perry. Θα σταθώ, όμως, στο τραγούδι που ήταν νούμερο ένα όταν γεννήθηκε ο Αχιλλέας, στις 4 Σεπτεμβρίου 2012… To Wings των Little Mix., μιλάει για τα φτερά που σε βοηθάνε να πετάς στον ουρανό και που δεν αφήνουν κανέναν να σε κρατήσει κάτω. Για τα φτερά που κάθε μαμά εύχεται πως το παιδί της μια μέρα θα ανοίξει και θα πετάξει μακριά…. εκεί που βρίσκεται η ονειροχώρα, εκεί που οι προσδοκίες συναντούν την πραγματικότητα.

Σας ευχαριστώ γιατί σε εσάς εγώ βρήκα τη δική μου ονειροχώρα, γιατί κάθε μέρα με κάνετε καλύτερο άνθρωπο.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

8 μαθημάτα ζωής για την κόρη μου

10 πράγματα που πρέπει το παιδί σου να σε δει να κάνεις

Γιατί ψηλώνουν τα παιδιά το καλοκαίρι;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα