REAL LIFE FAMILY MATTERS

Στα «αζήτητα» νεογέννητο με σύνδρομο Down – Θα το υιοθετήσει ένας ανύπαντρος άνδρας


4MOMS

6 Οκτωβρίου 2017

baby-1178539-1920.jpg

Το βρέφος εγκαταλείφθηκε στο νοσοκομείο από τη φυσική του μητέρα και οι αρμόδιες αρχές ενεργοποίησαν αμέσως τις διαδικασίες για να μπορέσει να υιοθετηθεί από κάποια οικογένεια που θα το επιθυμούσε.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, και τα επτά ζευγάρια που ρωτήθηκαν -και τα οποία είχαν κάνει αίτηση για να μπορέσουν να υιοθετήσουν παιδί- όταν πληροφορήθηκαν ότι το νεογέννητο έχει σύνδρομο Down, δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένα να το υποδεχθούν στην οικογένειά τους.

Διαφορετική άποψη και στάση ζωής είχε ένας ανύπαντρος άνδρας, ο οποίος επίσης είχε κάνει σχετική αίτηση. Όπως ανέφερε, επιθυμεί να υιοθετήσει παιδί, «χωρίς να θέτει κανέναν απολύτως όρο», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η φάση της προσωρινής ανάθεσης ξεκίνησε, και αν όλα πάνε καλά, το κοριτσάκι και ο νέος της μπαμπάς θα μπορέσουν να μοιραστούν τις χαρές και λύπες της ζωής.

Η λύση αυτή επελέγη, παρά το ότι η ιταλική νομοθεσία περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα υιοθεσίας για ανύπαντρους άνδρες και γυναίκες. Οι αρμόδιοι δικαστές, όμως, από τη μια εξεπλάγησαν από την αντίδραση των επτά ζευγαριών, και από την άλλη θεώρησαν, φυσικά, ότι η κύρια προτεραιότητα ήταν να βρεθεί μια νέα οικογένεια για το μικρό κοριτσάκι από τη Νάπολη, ώστε να μην μεγαλώσει σε ίδρυμα.

.Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Η σημασία του μεταβατικού αντικειμένου στα μωρά

Τα αντανακλαστικά που έχει ένα μωρό τους πρώτους 6 μήνες

Μέχρι πότε είναι σωστό να κοιμάται το μωρό στο υπνοδωμάτιο των γονιών;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα