REAL LIFE FAMILY MATTERS

Οι 5 συμβουλές που πρέπει όλοι οι έφηβοι να ακούσουν


4MOMS

9 Δεκεμβρίου 2017

pexels-photo-52578.jpeg

Αυτές οι 5 συμβουλές θα το βοηθήσουν και σίγουρα θέλαμε να τις ξέραμε κι εμείς στην εφηβεία:

  1. Οι γονείς πραγματικά ξέρουν για τι πράγμα μιλούν: Και οι γονείς ήταν στην εφηβεία κάποτε όσο δύσκολο κι αν είναι για οποιοδήποτε παιδί να το πιστέψει. Έχουν περάσει την ίδια φάση και ίσως πιο δύσκολα. Το να ακουστεί η άποψή τους δεν είναι και το χειρότερο πράγμα στον μικρόκοσμο των εφήβων.
  2. Ποιος νοιάζεται τι σκέφτονται οι φίλοι σου: Είναι η φράση που σίγουρα έχει ακουστεί –τουλάχιστον- μία φορά από το στόμα των γονέων, είναι όμως μία από τις πιο αληθινές. Το πιο πιθανό είναι μόλις τελειώσει το σχολείο να μην κρατηθούν καν επαφές και το λύκειο δεν είναι για να αντιληφθείς ποιος/α είσαι αλλά να ανακαλύψεις και να βρεις τον εαυτό σου. Ο καθένας μας πρέπει να γίνει αυτό που θέλει εκείνος, όχι οι φίλοι του.
  3. Να είσαι προσεκτικός/η με το smartphone: Άσε τα troll σχόλια για άλλους. Κανείς δεν τα χρειάζεται, κανείς δεν τα ζητάει, κανέναν δεν ενδιαφέρουν.
  4. Όσο αφορά τα προσωπικά σου; Ηρέμησε: Ναι, στην εφηβεία πιστεύεις πως περνάς τα πάντα στο δεκαπλάσιο, όμως η πραγματικότητα είναι πως δεν είναι όλα τόσο σημαντικά. Μπορεί να ξεκινήσουν οι πρώτες σου σχέσεις, όμως είναι αυτό ακριβώς. Πρώτες. Έχεις ολόκληρες δεκαετίες μπροστά σου να ασχολείσαι με τα προσωπικά σου, να συζητάς με τους φίλους σου, να στέλνεις μηνύματα και να ‘το ζήσεις’. Δεν είναι ανάγκη να συμπτιχθούν χρόνια ολόκληρα σε μόλις 3 (τα χρόνια του Λυκείου).
  5. Θα τα καταφέρεις: Μπορεί να πιστεύεις πως ο κόσμος είναι εναντίον σου, πως όλα πάνε στραβά, πως δεν θα καταφέρεις τίποτα. Όλα αυτά είναι εντελώς φυσιολογικά συναισθήματα για έναν έφηβο, όμως μάθε αυτό: Θα τα καταφέρεις. Θα είσαι εντάξει. Θα περάσει αυτή η φάση και θα είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου αρχίζοντας την ενήλικη ζωή σου

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Νήπια και καλή συμπεριφορά; Ναι γίνεται!

Τι σημαίνει να είσαι γονέας intersex παιδιού;

Πρόσκοποι: Η εναλλακτική εξωσχολική δραστηριότητα για παιδιά & νέους!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.