REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Κάτι που δεν ήξερες για εμένα


Αμαλία Κωστοπούλου

16 Ιουνίου 2016

Κ-980x671-960x657

Όλοι όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν πως λατρεύω τα βιβλία. Την αγάπη μου αυτή την οφείλω στον πατέρα μου, καθώς τα δικά του βιβλία άρχισα να διαβάζω πρώτα. Δεν με αποθάρρυνε ποτέ λέγοντας μου πως είναι πολύ περίπλοκα για εμένα, ακόμη και όταν ήμουν μόνο δέκα χρονών, αντιθέτως μου πρότεινε τα αγαπημένα του. Έτσι δημιουργήθηκαν δύο αγάπες, μια για τα βιβλία και μια πιο στενή σχέση με εκείνον, καθώς ανακαλύψαμε μια ακόμη ομοιότητά μας και κάτι που ακόμη και σήμερα μας δίνει τροφή για συζητήσεις ωρών.

Δεν διάβαζα ποτέ τόσο για το σχολείο, όσο διάβαζα άλλα βιβλία…δικά μου. Και αυτά με τον τρόπο τους με βοήθησαν στην έκθεση, στη λογοτεχνία, στην ιστορία και έτσι τα πήγαινα καλά και στο σχολείο.

[caption id="attachment_635921" align="aligncenter" width="405"]IMG_4539 It's true... Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει στην παράδοση :) *[/caption]

(*Εντάξει, δεν γίνεται πάντα αυτό προφανώς...)

Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα είναι να πηγαίνω στο βιβλιοπωλείο και να διαλέγω τους μικρούς θησαυρούς που θα έχω πάντα μέσα στην τσάντα της παραλίας μου.

IMG_7318

Αν με αφήσεις σε ένα βιβλιοπωλείο, μπορεί να κάτσω εκεί με τις ώρες, χαμένη ανάμεσα στα οπισθόφυλλα και θα ΠΡΕΠΕΙ να φύγω με τουλάχιστον τέσσερα βιβλία, γιατί τα θέλω όλα. Ένα από τα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα είναι το "Ατλαντίς" στην Σαντορίνη, αν την επισκεφτείς φέτος, να πας σίγουρα!

img_2994

4

Στα καλά βιβλία οι σελίδες γεννούν εικόνες που φαντάζουν τόσο αληθινές που νομίζεις πως μπαίνεις στον μυθικό τους κόσμο. Οι ήρωες είναι τόσο ζωντανοί που μέσα από αυτούς ανακαλύπτεις χαρακτηριστικά του εαυτού σου, άλλοι θα σε μπερδέψουν, άλλοι θα σε προκαλέσουν, θα σου ξυπνήσουν συναισθήματα. Πώς γίνεται να μην τα αγαπήσεις;

Μια ερημική παραλία και το βιβλίο μου και είμαι στον παράδεισο. Feel free to call me crazy haha...

[caption id="attachment_635957" align="aligncenter" width="540"]beach book Επίσης αυτή είναι η συνταγή για να καώ το καλοκαίρι αφού κάθομαι έτσι με τις ώρες...oops[/caption]

Οι περισσότεροι ξέρετε ακριβώς για ποιο συναίσθημα μιλάω και με καταλαβαίνετε! Το καλοκαίρι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να χαθείς μέσα στον κόσμο του αγαπημένου σου βιβλίου καθώς έχεις επιτέλους χρόνο έχοντας απαλλαχθεί από τη δουλειά ή το σχολείο!

beach-book

Εδώ λοιπόν μερικά από τα δικά μου αγαπημένα βιβλία για να σας ταξιδέψουν αυτούς τους ζεστούς μήνες ακόμη και αν δεν πάτε πουθενά!

  1. Στον κήπο με τα θηρία - Έρικ Λάρσον
  2. Οι φτωχοί- Φίοντορ Ντοστογιέφσκι
  3. Έγκλημα και Τιμωρία- Φίοντορ Ντοστογιέφσκι
  4. Ο κόσμος της Σοφίας- Jostein Gaarder
  5. Περηφάνια και Προκατάληψη- Τζέιν Όστεν
  6. Έμμα- Τζέιν Όστεν
  7. Ο υπέρχος Γκάτσμπυ- Σκοτ Φιτζέραλντ
  8. Η φάρμα των ζώων- Τζώρτζ Όργουελ
  9. 1984- Τζώρτζ Όργουελ
  10. Ο κώδικας DaVinci- Νταν Μπράουν
  11. Not that kind of girl- Lena Dunham
  12. Πριν έρθεις εσύ- Moyes Jojo
  13. Η καρδερίνα- Ντόνα Τάρτ
  14. Η κλέφτρα των βιβλίων- Μάρκους Ζούσακ
  15. Ο Μυστικός Κήπος- Φράνσες Χότζσον Μπάρνετ (Μπορεί να είναι λίγο παιδικό, όμως έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου καθώς ήταν το πρώτo βιβλίο που αγάπησα και το έχω διαβάσει περίπου 100 φορές!)
Hope you enjoy! xxx Αμαλία