REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Τι τρώω μέσα σε μια μέρα


Αμαλία Κωστοπούλου

16 Νοεμβρίου 2016

amaliak.jpg

Παρόλα αυτά για εμένα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Όταν είμαι εδώ στο Μπέρκελευ πάντα διατηρούμε καλύτερα απ' ό,τι όταν είμαι στην Ελλάδα! Νομίζω πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαι συνεχώς σε ένα προγραμμα. Ξυπνάω μια συγκεκριμένη ώρα, κάνω συγκεκριμένα πράγματα, έχω προγραμματισμένη και την γυμναστική μου και πάνω απ' όλα έχω οργανώσει τα γευματά μου! 

Με αυτό εννοώ πως αντί να ψάχνω για το τι θα φάω τελευταία στιγμή, που οι πιθανότητες να διαλέξω junk food είναι αυξημένες, έχω βρει 5 εύκολες υγιεινες συνταγές για μεσημεριανό και έχω επιλέξει και 3 εστιατόρια για delivery (ένα τρομερό με σαλάτες, ένα ιταλικό, και ένα sushi) για όταν δεν έχω κέφι να μαγειρέψω.

Ίσως το μόνο faux pas που έκανα διατροφικά ήταν στην αρχή. Όταν πήγαινα σούπερ μάρκετ υπερενθουσιαζόμουνα με τα εκατομμύρια σνακς της Αμερικής και έπαιρνα τα πάντα με αποτέλεσμα να έχω ένα ντουλάπι γεμάτο πατατάκια και μπισκότα. Μια μέρα από την λιγούρα μου έφαγα τόσο πολύ junk που ένιωθα άρρωστη μέχρι το βράδυ! Εε όπως καταλαβαίνετε πήρα το μάθημά μου και από τότε διάλεξα να μην ξαναβάλω τον εαυτό μου σε αυτή την θέση. Και κάπως έτσι σταμάτησα να αγοράζω βλακείες! Προφανώς μερικά σνακς είναι απαραίτητα, αλλά τώρα προτιμώ bitter σοκολάτα, ανάλατα ποπ κορν, ριζογκοφρέτες, ή μπισκότα χωρίς γλουτένη.

Ένα καθημερινό πρόγραμμα της διατροφής μου μοιάζει κάπως έτσι:


Πρωινό

Γιαούρτι με μέλι, ταχίνι, φρέσκα φρούτα, και βρώμη

Σνακ

Χυμός 

Μεσημεριανό

Κοτόπουλο με ρύζι και σαλάτα

Σνακ

Φρούτα/λαχανικά με ντιπ χούμους/ριζογκοφρέτες

Βραδινό

Σαλάτα κινόα και ένα βραστό αυγό