REAL LIFE SUMMER WITH THE KIDS

#summerwiththekids: Πάμε για οδήγηση σε 5 + 1 πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής


18 Ιουνίου 2018

parko.jpg

Και ο πιο ιδανικός τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά μας όλα τα παραπάνω είναι φυσικά μέσω του παιχνιδιού! Και σκεφτείτε πόσο ωραία θα νιώσει το παιδί σας καταλαβαίνοντας ότι παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και οδηγεί μόνο του, παίρνοντας το ίδιο τις αποφάσεις!

Για αυτόν ακριβώς το σκοπό δημιούργήθηκαν τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής. Με δραστηριότητες στις οποίες χρησιμοποιούνται μικρά αυτοκίνητα και ποδήλατα, μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο γνώσεις σχετικές με τα σήματα του Κ.Ο.Κ, και τον τρόπο που θα πρέπει να φέρονται ως οδηγοί, είτε ως πεζοί ή επιβάτες στα Μ.Μ.Μ.

Εμείς επιλέξαμε για εσάς 6 από τα καλύτερα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής για ξεχωριστά καλοκαιρινά απογεύματα. Φυσικά επειδή βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, με ζέστη, καλό είναι εκτός από την οδηγική συμπεριφορά να κοιτάξουμε όχι μόνο την υγεία των παιδιών μας, αλλά και την δική μας αφού με όλα τα έντομα να μας περιτριγυρίζουν όλο και κάποιο τελικά θα μας τσιμπήσει (μέλισσα, σκνίπα κτλ) και φυσικά θα μας χαλάσει το υπόλοιπο της μέρας διασκέδασης της οικογένειας μας. Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε πάντα κατάλληλα προετοιμασμένοι για ένα τσίμπημα κουνουπιού, σφήκας κτλ, ώστε να μην αφήσουμε τίποτα να μπει ανάμεσα σε εμάς και την απίθανη περιπέτεια οδήγησης!

Έχοντας προετοιμαστεί πλέον κατάλληλα δείτε παρακάτω ποιο πάρκο εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σας ανάγκες και οδηγείστε άφοβα χωρίς φόβο και τρόμο οποιουδήποτε εντόμου!

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Jumicar - Λεωφ. Μαραθώνος 1, Μαραθώνας 190 05

Μέσα από βόλτες τόσο με βενζινοκίνητα, όσο και με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τα παιδιά θα αποκτήσουν μία πρώτη επαφή με τη σωστή συμπεριφορά που πρέπει όλοι να έχουμε στο δρόμο. Πρόκειται για ένα πάρκο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ αποτελεί προτεινόμενο προοριστμό για σχολικές εκδρομές.

Τιμές

Βενζινοκίνητα αυτοκίνητα: 2 ευρώ

Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα: 3 ευρώ για μία βόλτα

5 βόλτες: 13 ευρώ

10 βόλτες: 25 ευρώ

Τηλέφωνο: 229 4050120

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Δήμου Περιστερίου

Με ελεύθερη είσοδο, μικροί και μεγάλοι μπορούν να το επισκεφθούν στο Άλσος Περιστερίου για μία επιμορφωτική και διασκεδαστική εμπειρία!

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Paradise Park - 12ο χιλ. Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, κόμβος Mεταμόρφωσης/Μεταμορφώσεως & Αγίας Σωτήρας, Αχαρνές

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τις σημαντικότερες πληροφορίες για την οδική κυκλοφορία, αλλά και να εκτιμούν τη ζωή - τόσο τη δική τους, όσο και των άλλων οδηγών και των πεζών. Θα ακολουθήσουν μία διαδρομή που θα περιλαμβάνει διάβαση τρένου, φανάρια και τα βασικά σήματα της τροχαίας με ηλεκτρικές φόρμουλες για τα μεγαλύτερα, και ηλεκτρικά τζιπ για τα μικρότερα παιδιά.

Τηλέφωνο: 210 2466466

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Ταύρο - Π. Τσαλδάρη, Ταύρος

Βρίσκεται εντός του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων, και αφορά όχι μόνο τα παιδιά του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, αλλά και των γειτονικών περιοχών. Για τους μαθητές ΑΜΕΑ και όσους ανήκουν στο συγκεκτριμένο δήμο , η είσοδος είναι δωρεάν. Οι υπόλοιποι, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό του ενός ευρώ.

Τηλέφωνο: 210 3472319 – 210 4834614

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Δήμου Ελευσίνας

Στην περιοχή Αλώνια, τα παιδιά θα μάθουν να λειτουργούν ως συνειδητοποιημένοι οδηγοί και πολίτες. Σε μία τεράστια έκταση θα παίξουν παιχνίδια και θα διασκεδάσουν, ενώ παράλληλα θα δεχτούν μαθήματα σωστής συμπεριφοράς στο δρόμο.

Τηλέφωνο: 210 5540388

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Άγιο Δημήτριο - Ασυρμάτου & Μεσσηνίας, Άγιος Δημήτριος

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής όπου καθημερινά, δεκάδες παιδιά μαθαίνουν πώς να κυκλοφορούν σωστά με το ποδήλατο, μαζί με τους γονείς τους.

Τηλέφωνο: 210 9344436

Χαρίστε στα παιδιά σας τον ποιοτικό αυτό χρόνο, που θα τα κάνει να γίνουν ευσυνείδητοι πολίτες, προσφέροντας τους ένα πιο ασφαλές μέλλον για αυτά και για τους συνανθρώπους τους.

Εσείς, λοιπόν, πώς θα περάσετε αυτή την Κυριακή;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα