REAL LIFE SUMMER WITH THE KIDS

#summerwiththekids: Το ωραιότερο πικνικ


18 Ιουνίου 2018

p213607.jpg

Τους λέμε να σηκωθούν και να ντυθούν. Αρχικά διαμαρτύρονται, αλλά το κάνουν έτσι κι αλλιώς. Οι ευκαιρίες δεν είναι για χάνονται και έτσι παίρνουμε μία ισοθερμική τσάντα, βάζουμε μέσα κρύα νεράκια, μερικά φρούτα, φτιάχνουμε σάντουιτς, παίρνουμε μαζί μία μπάλα και είμαστε έτοιμοι να φύγουμε! Χυμούς και παγωτά θα αγοράσουμε από το περίπτερο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο.

Και ενώ είμαστε σίγουροι πως αυτή τη φορά δεν έχουμε ξεχάσει τίποτε και τα έχουμε όλα έτοιμα στο τσακ μπαμ, την τελευταία στιγμή ακούμε μίας εσωτερική φωνή να μου λέει! "Την αλοιφή για τα τσιμπήματα των εντόμων μην ξεχάσεις και αυτή τη φορά! Θυμάσαι τι έγινε πέρσι με το τσίμπημα της τσούχτρας που έψαχνες εφημερεύον φαρμακείο μέσα στην ερημιά"! Γι' αυτό και πάντα κανόνας μας πια απαράβατος είναι να παίρνουμε μαζί μας το Gel, για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων κουνουπιών, μελισσών και φυσικά φυτών. Αφήστε που πλέον έχω και κάποια tips για να αποφεύγω όσο πιο πολύ γίνεται τα έντομα, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τώρα είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη εξόρμηση μας!

Στο αυτοκίνητο υπάρχει στην αρχή λίγο μουρμούρα, αλλά ακούμε μουσική και τα παιδιά αποκτούν σιγά σιγά όρεξη για βόλτα. Φτάνουμε στο άλσος, και τελικά καταλαβαίνουν γιατί θέλαμε τόσο πολύ να βγούμε όλοι μαζί.

Η φύση είναι πανέμορφη και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης! Περπατάμε μαζί μέχρι να βρούμε ένα ωραίο μέρος να... ορίσουμε τη βάση μας, και δεν μπορούμε παρά να μην καθίσουμε να χαζέψουμε το όμορφο συντριβάνι. Βγάζουμε, και μερικές φωτογραφίες - είπαμε, άλλωστε, να κάνουν διάλειμμα τα παιδιά από το παιχνίδι, όχι εμείς από το Instagram!

Είναι ακόμα νωρίς για φαγητό, και η ενέργειά μας έχει χτυπήσει κόκκινο. Οπότε βρίσκουμε μία απέραντη άδεια έκταση, βγάζουμε την μπάλα από την τσάντα, και αρχίζουμε να παίζουμε κάτι που ούτε ποδόσφαιρο μπορούμε να το ονομάσουμε, ούτε κάπως αλλιώς, αλλά περνάμε ωραία.

Δεν αργούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μία διαφορά ηλικίας με τα παιδιά μας- κάτι που γνωρίζαμε ήδη, αλλά δεν περιμέναμε να γίνει τόσο εμφανές - και αποφασίζουμε να καθίσουμε, ενώ εκείνα συνεχίζουν να τρέχουν και να χοροπηδούν χωρίς σταματημό. Κάποια στιγμή, αρχίζουν - επιτέλους - να πεινάνε, οπότε μετακινούμαστε στα ειδικά τραπεζάκια που υπάρχουν, και ετοιμαζόμαστε για το πικ νικ!

Η ώρα έχει αρχίσει να περνάει, και τα μικρά να κουράζονται. Μαζεύουμε σιγά σιγά το χάος που δημιουργήσαμε απο χαρτοπετσέτες, άδεια νερά και κουτάκια χυμού, και αναχωρούμε.

Και επειδή στο πάρκο είμαστε, φυσικά και πετάνε διάφορα έντομα δεξιά και αριστερά και φυσικά να μας έχουν βάλει στο μάτι, ως τον επόμενο στόχο τους (ειδικά έπειτα από όλες αυτές τις μυρωδιές φαγητών, ποτών και φρούτων), αλλά εμείς έχουμε εξοπλιστεί και δεν φοβόμαστε! Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε ένα τσίμπημα κουνουπιού να μας χαλάσει το πρόγραμμα μας για μία ξεχωριστή Σαββατιάτικη περιπέτεια! Είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενοχλητικό έντομο.

Η ώρα έχει αρχίσει να περνάει, και τα μικρά να κουράζονται. Μαζεύουμε σιγά σιγά το χάος που δημιουργήσαμε από χαρτοπετσέτες, άδεια νερά και κουτάκια χυμού, και αναχωρούμε.

Επιστρέφοντας, στο πρόσωπό όλων μας είναι ζωγραφισμένο ένα τεράστιο χαμόγελο. Λίγο αναψοκοκκινισμένοι, αρκετά σκονισμένοι και σίγουρα εξαντλημένοι, όχι μόνο καταφέραμε να βγάλουμε τα παιδιά από το σπίτι και να τα ξεκολλήσουμε από την οθόνη, αλλά βρήκαμε μία υπέροχη ευκαιρία να περάσουμε χρόνο σαν οικογένεια!

Εσείς, λοιπόν, πώς θα περάσετε αυτή την Κυριακή;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα