REAL LIFE SUMMER WITH THE KIDS

#summerwiththekids Απίθανα πειράματα home edition


15 Ιουνίου 2018

photo-1523266366189-ca42a6b25dd0.jpeg

Το θέμα είναι να βρούμε πειράματα που αρχικά θα είναι ασφαλή αλλά παράλληλα εντυπωσιακά ώστε να αφιερώσουν όλη τους την προσοχή!

Παρακάτω, λοιπόν, είναι τρεις ιδέες στις οποίες δε θα μπορέσουν να αντισταθούν!

  1. Φτιάχνουμε πολύχρωμα γαρύφαλλα

Τι θα χρειαστούμε: 5 λεπτά και ψηλά βάζα, 5 λευκά γαρύφαλλα και 5 χρώματα ζαχαροπλαστικής

Πώς θα το κάνουμε:

Αρχικά, θέλουμε ένα σταθερό σημείο για να τοποθετήσουμε τα βάζα. Αφού σε καθένα από αυτά ρίξουμε διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής, τα γεμίζουμε με νερό. Στη συνέχεια, τοποθετούμε μέσα τους από ένα γαρύφαλλο, και περιμένουμε 24 ώρες. Την επόμενη μέρα, θα δούμε ότι τα λουλούδια μας έχουν αλλάξει χρώμα!

  1. Ουράνιο τόξο στο ταβάνι

Τι θα χρειαστούμε: 1 μεγάλο διάφανο δοχείο, 1 φακό, 1 καθρεφτάκι, λευκό ταβάνι, σκοτάδι και υπομονή

Πώς θα το κάνουμε:

Γεμίζουμε το δοχείο με νερό μέχρι τη μέση, και έπειτα βάζουμε μέσα του τον καθρέφτη ώστε ο μισός να είναι μέσα στο νερό, και σε γωνία. Τον φωτίζουμε με το φακό, προσέχοντας η φωτεινή δέσμη να περνάει μέσα από το νερό. Στο τέλος, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το ταβάνι. Θα παρατηρήσουμε ότι κουνώντας το φως, το ουράνιο τόξου που έχει σχηματιστεί, αλλάζει και θέση.

  1. Ψάρεμα πάγου

Τι θα χρειαστούμε: 1 μπολ, νερό, μερικά παγάκια, λίγο αλάτι, νήμα

Πώς θα το κάνουμε:

Βάζουμε ένα παγάκι μέσα στο νερό. Βάζουμε το νήμα μέσα στο νερό με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι το μισό μέσα και το άλλο μισό έξω από το μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι στο παγάκι και περιμένουμε 5-10 λεπτά. Όταν τραβήξουμε το νήμα, θα δούμε κάτι μαγικο: μαζί του, θα βγει και το παγάκι!

Last but not least! Επειδή είναι καλοκαίρι και έχουμε από παντού ανοικτά και όλο και κάποιο έντομο θα καταφέρει να μπει μέσα και τελικά να μας τσιμπήσει, σε εύκολο σημείο πρόσβασης έχουμε πάντα το Gel μας για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων κουνουπιών, μελισσών και γενικά εντόμων -αλήθεια ξέρετε πώς να αποφεύγετε τα τσιμπήματα; - , ώστε να είμαστε ήσυχοι και να κάνουμε τα πειράματά μας στοχοπροσηλωμένοι!

Εσείς, ποιο πείραμα θα δοκιμάσετε σήμερα;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα