REAL LIFE SUMMER WITH THE KIDS

#summerwiththekids: Τρενοπεριπέτεια στο μουσείο των τρένων


23 Ιουλίου 2018

20150428_114817.jpg

Και όμως, στην Αθήνα υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στα τρένα. Το Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών. Ένα καλοκαιρινό πρωϊνό που θα έχετε ελεύθερο πρόγραμμα -δυστυχώς το μουσείο αυτό λειτουργεί 9.00 με 13.00 και μόνο Τρίτη έως Παρασκευή, μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας να ζήσετε από κοντά λίγη από την μαγεία των τρένων. Το μουσείο, βρίσκεται στον αριθμό 4 της οδού Σιώκου στα Σεπόλια και λειτουργεί από το 1979.

Πριν ξεκινήσετε τσεκάρετε ότι μέσα στην τσάντα έχει άφθονο δροσερό νεράκι ένα φρούτο για κολατσιό, φυσικά φωτογραφική μηχανή για να αποτυπώσετε όλες τις πολύτιμες στιγμές και last but not least το μαγικό σας Gel ή Roll on για να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε τσίμπημα εντόμου, κουνουπιού, μέλισσας, σκνίπας κτλ) γιατί και στην πόλη παραμονεύουν έντομα που τριγυρνούν προσπαθώντας να μας πιούν κυριολεκτικά το αίμα και να μας προκαλέσουν κνησμό και δυσφορία.

Επί τη ευκαιρία δείτε και αυτά τα tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα τσιμπήματα διαφόρων ενοχλητικών εντόμων.

A post shared by Martina Michulkova (@_m.tinka_) on

Φτάνοντας στο μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την παλαιότερη ατμάμαξα που διασώζεται, την Τύρινθα, η οποία κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 1884. Εκεί βρίσκονται επίσης το βαγόνι-καπνιστήριο του σουλτάνου Αβδούλ – Αζίζ, το βασιλικό όχημα του βασιλιά Γεωργίου Α’ και το ιστορικό τραμ Καουμπόης από την ταινία Ποτέ την Κυριακή.

Στο Μουσείο υπάρχουν έξι αίθουσες, καθεμιά με διαφορετικό περιεχόμενο: Η Α' με τις χειροκίνητες μηχανές και τις φωτογραφίες, η Β' με τις ατμάμαξες, τα επιβατικά οχήματα και τις χειροκίνητες πυροσβεστικές αντλίες, η Γ' που λειτουργεί τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όρογο με τον εξοπλισμό των σταθμών και τις στολές του προσωπικού μαζί με ιστορικές φωτογραφίες, η Δ' με ένα μηχανουργείο του 1882, η Ε' με έπιπλα και αντικείμενα από παλιά βασιλικά οχήματα, και τέλος η ΣΤ' με μοντέλα τροχαίου υλικού και ένα διάγραμμα πέδης ατμάμαξας.

Αντίτοιμο δεν υπάρχει καθώς η είσοδος είναι δωρεάν. Και αφού έχετε μπει για τα καλά στο κλίμα για να ολοκληρωθεί η εμπειρία σας με τα τρένα, πάρτε τον ηλεκτρικό από τον πλησιέστερο σταθμό και επιλέξτε τη διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε με προορισμό φυσικά ένα ωραίο παγωτό και πολύ συζήτηση για τον υπέροχο κόσμο των ατμομηχανών! Τουτ- Τουτ!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα