REAL LIFE TODAY I LOVE

Ο απολογισμός του έτους


1 Ιανουαρίου 2014

Όλοι λίγο πολύ σκεφτόμαστε τις στιγμές που ζήσαμε μέσα στο 2013. 

Ευχάριστες ή δυσάρεστες έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους. Κάποιοι λένε πως είναι καλό να τις σκεφτόμαστε κατά τη διάρκεια του έτους ώστε να μην αφήνουμε στο τέλος τόσο "υλικό". Εμείς λέμε δεν πειράζει και μια φορά το χρόνο καλά είναι. Είναι σημαντικό να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας. Να σκεφτούμε: "Τι μας έμαθε το 2013;", "Τι απ΄όλα αυτά θέλουμε να κρατήσουμε;"

Ξέρετε κάτι; Όπως θα είστε σήμερα με τους φίλους σας ή στο τραπέζι με την οικογένεια και τους συγγενείς σας, πάρτε λίγο χρόνο και χώρο και παρατηρήστε τους. Δείτε τους να μιλούν, να γελούν, να διαφωνούν με το δικό τους τρόπο. Δείτε την ευτυχία μέσα σ' όλο αυτό. Την αγάπη που κρύβεται.

Αν θέλετε διακόψτε τους για λίγο και πείτε "Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Σας ευχαριστώ που υπάρχετε στη ζωή μου και σας αγαπώ". Ναι, σίγουρα θα τους ξαφνιάσετε αλλά θα τους δώσετε την ευκαιρία να μοιραστούν κι εκείνοι τα δικά τους συναισθήματα.

Είναι παράλογο να φοβόμαστε ή να δειλιάζουμε να πούμε τα όσα νιώθουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε. Η νέα χρόνια λοιπόν ας έχει αγάπη, ευτυχία και πολλά χαμόγελα. Λιγότερη γκρίνια και περισσότερη αισιοδοξία.

Τα έχουμε όλοι ανάγκη. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά. Υπάρχει μόνο μέσα στις σχέσεις και στη συνδιαλλαγή με τους άλλους. Και να θυμάστε πως μία αγκαλιά, ένα χάδι, ένα νεύμα συμπόνιας επικοινωνούν πολλά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.