REAL LIFE TODAY I LOVE

Αγαπάμε το θέατρο


26 Μαρτίου 2014

Τα τελευταία χρόνια ανεβαίνουν συνεχώς θεατρικές παραστάσεις. Κλασσικά έργα, κωμωδίες, αρχαίες τραγωδίες, νέες προσπάθειες, δράμα, ξένα έργα, μιούζικαλ και πόσες ακόμα προσπάθειες μας δίνουν την ευκαιρία αλλά και το δικαίωμα επιλογής μέσα από μια μεγάλη γκάμα παραστάσεων. Στη σύγχρονη Ελλάδα που βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, το θέατρο δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά συνειδητή επιλογή διασκέδασης. Κόσμος όλων των ηλικιών στηρίζει τις παραστάσεις, οι οποίες είναι περισσότερες από ποτέ.

Νέοι ηθοποιοί και όχι μόνο συνεχίζουν να ανεβαίνουν στο σανίδι ερμηνεύοντας αγαπημένα έργα και ενσαρκώνοντας ρόλους που πάντα ονειρευόντουσαν. Το κοινό τώρα δείχνει το ενδιαφέρον του για την τέχνη αυτή. Οι θεατρόφιλοι μοιάζουν να αυξάνονται δραματικά.

Τι είναι αυτό όμως που μας κερδίζει σήμερα;  Ίσως την κάθαρση και τη συναισθηματική γαλήνη που όλοι λίγο πολύ αποζητούμε.

Οι πρωταγωνιστές μπορούν να σε μεταφέρουν σε μία άλλη διάσταση. Βιώνεις μαζί τους ψυχικά και σωματικά την πλοκή του έργου. Συναισθήματα, σκέψεις, αγωνία, κόμπος στο στομάχι, ταχυπαλμία, όλα φτάνουν στο κορύφωμα μέχρι να επέλθει η λύτρωση. Το θέατρο σε κάνει να ξεχνιέσαι, σε βοηθά να δραπετεύσεις για λίγο απ΄ τη ζωή σου. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση.  Ωστόσο, δεν είναι σωστό να ξεχάσουμε και την συναισθηματική ανάγκη των ηθοποιών να ανέβουν στη σκηνή. Η σχέση ηθοποιού-θεατή είναι αμφίδρομη, μην το ξεχνάμε αυτό.

Για τους λόγους αυτούς αύριο το βραδύ οργανώστε μια βραδιά θεάτρου. Μπείτε στην κλήρωση του jenny.gr και κερδίστε μια από τις 20 διπλές προσκλήσεις για 6 θεατρικές παραστάσεις. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.