REAL LIFE TODAY I LOVE

Χειμωνιάτικη διάθεση στο σπίτι


29 Οκτωβρίου 2014

Ο χειμώνας είναι η πιο ισχυρή εποχή. Τα καιρικά φαινόμενα έχουν δύναμη και η φύση σε υποτάσσει με τη βροχή, το κρύο ή το χιόνι. Το σώμα μας επιζητά ζέστη και ισορροπία και το αγαπημένο μάλλινο πουλόβερ και τα ζεστά παλτό σηματοδοτούν την έλευσή του.

Η αλλαγή της ώρας αλλάζει την ψυχολογία μου από παιδί. Τότε μπαίνω σε χειμερινούς ρυθμούς και αρχίζω να αισθάνομαι τον τρόπο με τον οποίο το κλίμα και οι εποχές καθορίζουν τις ανάγκες και τη διάθεσή μου. Φέτος η πτώση της θερμοκρασίας συγχρονίστηκε πλήρως με αυτή την αλλαγή κι έτσι ανυπομονούσα να κάνω cozy «πεδίο δράσης» το σπίτι.

Ο χειμώνας ήρθε ομολογουμένως απότομα, μα τον καλοδεχτήκαμε σα να τον χρειαζόμασταν και να νιώθαμε την ανάγκη να «χουχουλιάσουμε» με μια κουβέρτα στον καναπέ, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, συγκεκριμένα το Lean In της Sheryl Sandberg, διευθύντριας των επιχειρησιακών λειτουργιών της Google. Φτιάξτε ένα αρωματικό ρόφημα βοτάνων. Ενεργοποιήστε την όρεξη για μαγειρικές δημιουργίες ζεστών πιάτων, όπως σούπες που τις λατρεύουμε όλοι στο σπίτι και επιδοθείτε σε γαστρονομικούς αυτοσχεδιασμούς με κολοκύθα.

Ας απολαμβάνουμε λοιπόν τις εποχές και όλα τα "δώρα" που μας φέρνει η καθεμία ξεχωριστά. Welcome winter...