Υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι που είναι οι κρυμμένοι άσσοι στο μανίκι μου για τις μέρες υψηλού κινδύνου το χειμώνα. Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν και αρχίζουν οι διάφορες ιώσεις να κυκλοφορούν "περικυκλώνοντας με" στο γραφείο, φροντίζω να προνοώ και να θωρακίζω τον εαυτό μου όσο είναι εφικτό. Έχω, λοιπόν, μια συνταγή που είναι απίστευτα γευστική και εύκολη. Τονώνει το λαιμό και ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος εάν νιώθετε πως σας περιτριγυρίζει μια πιθανή αδιαθεσία.
Υλικά
Νερό βραστό
Ginger φρέσκο
Μέλι ή αγαύη
10 στικ κανέλας
Δυόσμος
Εκτέλεση
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι 2 κούπες νερό με τα 10 στικς κανέλας. Ρίχνετε μέσα μια κουταλιά της σούπας μέλι ή 2 κουταλιές αγαύη. Η αγαύη ή το νέκταρ των Αζτέκων όπως λέγεται είναι ένα πολύ θρεπτικό σιρόπι. Δεν χάνει κανένα ωφέλιμο συστατικό της όταν θερμαίνεται, μπορείτε λοιπόν να την προτιμάτε μίας και έχει γλυκιά, στρωτή γεύση. Αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια κόβετε λίγους κύβους ginger και χρησιμοποιείτε μια ποσότητα όσο 2 φουντούκια για κάθε μεγάλη κούπα. Προσοχή! Το ginger καίει, συνεπώς, με μέτρο! Τους αποχυμώνετε πατώντας τους με γουδί και προσθέτετε μια κούπα βραστό νερό, χυμό από 1/2 λεμόνι ή λάιμ και 1 σφηνάκι από το σιρόπι κανέλας που φτιάξατε. Το σιρόπι που έμεινε το κρατάτε και το χρησιμοποιείτε επόμενες φορές. Τέλος, βάζετε λίγα φύλλα δυόσμου.
Κάντε το και θα γίνει από τα πιο απολαυστικά ροφήματα που έχετε δοκιμάσει.