REAL LIFE TODAY I LOVE

Γιατί η Ελλάδα είναι ακόμη εδώ


15 Ιουλίου 2015

Η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε τρία άρθρα την ίδια μέρα σχετικά με τον τουρισμό στην Ελλάδα, έναν τομέα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω των γεγονότων στη χώρα τις τελευταίες μέρες. Η βρετανική υποστήριξη ήταν ξεκάθαρη και άκρως ενθαρρυντική. «Με τις φήμες για ενδεχόμενο Grexit να αγγίζουν τα όρια υστερίας, τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να δείξετε αλληλεγγύη σε αυτό το πανέμορφο και συναρπαστικό μέρος», γράφει ο Kevin Rushby στο άρθρο του, δηλώνοντας πως η Ελλάδα είναι εδώ και έχει να προσφέρει δελεαστικές τουριστικές παροχές, φυσικό κάλλος και ιστορία.

Στο δεύτερο άρθρο της “Support Greece Day”, ο Paul McKeever αναφέρεται στην Πελοπόννησο και περιγράφει την επίσκεψη της οικογένειάς του αρχές Ιουλίου, ως εξής «Οι Έλληνες είναι ειδήμονες της φιλοξενίας. Μόνιμα εξυπηρετικοί και ευγενικοί, πρόθυμοι να συγχωρήσουν τις χαζές ερωτήσεις, φέρονται στους τουρίστες πάντα με σεβασμό, ακόμα κι όταν δεν τον αξίζουν».

Αυτή η προσπάθεια ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού και παρότρυνσης επισκεπτών, που είχαν βάλει στο πρόγραμμά τους την Ελλάδα κι άλλαξαν πλάνα λόγω των εξελίξεων, δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Η ιταλική εφημερίδα La Stampa ξεκίνησε μια παρόμοια καμπάνια, με το hashtag #GreciaPerMe να κατακλύζει το διαδίκτυο με την όμορφη πλευρά της χώρας, με παραλίες, χαμογελαστές φάτσες και καλό φαγητό. Και τα παραδείγματα ευτυχώς είναι πολλά…

Αναμφισβήτητο νομίζω για όλους είναι πως η χώρα έχει κλυδωνιστεί και η ψυχολογία μας σκιαγραφείται από αγωνία, αμέτρητες απορίες, άγχος για το μέλλον και για την εξέλιξη της οικονομικής και όχι μόνο πορείας. Όμως, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή τη μάχη μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Και ο τουρισμός είναι ένα κομμάτι της βαριάς μας «βιομηχανίας». Η χώρα είναι ασφαλής και κάτι παραπάνω από κατάλληλη για χαλαρές διακοπές και απανωτές απολαύσεις.

Μια ακόμη πρωτοβουλία έρχεται αυτή τη φορά από τον ΕΟΤ, παρακινώντας τον κόσμο να κάνουν share φωτεινές και γεμάτες από θετική ενέργεια εικόνες made in Greece. Κάνοντας share μια αγαπημένη σας φωτογραφία στο @VisitGreecegr με το hashtag #lovinGreece, μπορείτε κι εσείς να γίνετε κρίκος αυτής της αλυσίδας υποστήριξης. Εγώ το έκανα...

screencapture-twitter-com-JennyBalatsinou-status-620931051083448320-1436962032075

Το να είμαστε ανοιχτοί και να εξηγούμε την κατάσταση ως έχει σε φίλους ή συγγενείς από το εξωτερικό, θα μας βάλει κι εμάς σε μια τροχιά προσπάθειας να καθησυχάσουμε τους ανθρώπους και να τους διαβεβαιώσουμε πως η επίσκεψή τους αυτή την περίοδο εδώ είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά. Κι όχι επειδή "χρειαζόμαστε τα φράγκα τους», όπως μπορεί βιαστικά και ωμά κάποιος να πει, αλλά γιατί χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους σε κάτι που θέλω να πιστεύω πως ξέρουμε να κάνουμε καλά.