REAL LIFE TODAY I LOVE

Refugees Welcome: ένας εύκολος τρόπος να βοηθήσουμε κι εμείς


25 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πρόσφυγες είναι εδώ. Δεν θα ασχοληθώ με τα αίτια, με το πως και το γιατί. Έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν γραφτεί ακόμη περισσότερα. Είναι εδώ και αυτή είναι η πραγματικότητα που αντικρίζουμε γύρω μας. Οι ανάγκες τους είναι πολλές και επιτακτικές καθώς η άμεση και άτακτη μετακίνησή τους γέννησε δίδυμα· ζήτηση και προσφορά.

Εκεί που η πολιτεία αδυνατεί, έρχεται λοιπόν η ιδιωτική πρωτοβουλία με κίνητρο την κατανόηση και την αλληλεγγύη. Με κίνητρο τη σκέψη πως πάνω από 5 εκατ. Σύριοι έχουν εγκαταλέιψει τη χώρα και τα σπίτια τους και έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή, πρέπει όλοι να δράσουμε.

RefugeesGR-header

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που εντόπισα είναι αυτή του Taxibeat, της εφαρμογής μέσω της οποίας καλεί κάποιος ταξί μέσω του κινητού του. Αυτή την Τετάρτη όμως το #jennygr_team δεν θα καλέσει ταξί για να μεταφερθεί αλλά για να μεταφέρει.

Την Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, 11:00-17:00 το Taxibeat σε συνεργασία με τους οδηγούς, τους εθελοντές και της ΜΕΤΑδρασης θα συγκεντρώσουν από την πόρτα μας ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε. Παπούτσια, κουβερτάκια, ρούχα, είδη για μωρά… Οι ανάγκες είναι τεράστιες και κάθε συνεισφορά έχει ιδιαίτερη σημασία. Τα πράγματα που θα συγκεντρώσουν θα ταξιδέψουν από το λιμάνι του Πειραιά προς τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λέρο, την Κω και την Ειδομένη.

Για να στείλετε βοήθεια κι εσείς, ετοιμάστε τα είδη που θέλετε να προσφέρετε. Φροντίστε αν πρόκειται για πράγματα να είναι σε καλή κατάσταση και καθαρά και αν πρόκειται για τρόφιμα να είναι κατάλληλα κι όχι άμεσα αναλώσιμα ή ευπαθή. Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα κάνουν τα πάντα εύκολα.

Αυτά που χρειαζόμαστε κυρίως είναι:

• Παπούτσια, σαγιονάρες και παντόφλες, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, σε καλή κατάσταση • Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως αφρόλουτρα, υγρό σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σερβιέτες και χαρτί υγείας • Είδη για μωρά, όπως πάνες, μωρομάντηλα, παιδικά γάλατα και κρέμες σε σκόνη • Πετσέτες, σεντόνια, fleece κουβέρτες • Ρούχα ζεστά, άνετα, καθαρά και σε καλή κατάσταση, ανδρικά και εφηβικά (όχι γυναικεία) καθώς και αδιάβροχα • Συσκευασμένα τρόφιμα, έτοιμα για κατανάλωση, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου (κρουασάν, τσουρέκια, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, χυμοί κ.α.) • Παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, μπάλες και ό,τι άλλο μπορεί να δώσει χαρά σε ένα παιδί • Αναπηρικά αμαξίδια & πατερίτσες • Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών