REAL LIFE TODAY I LOVE

Όταν συνάντησα τον Ευγένιο Τριβιζά


10 Δεκεμβρίου 2015

FullSizeRender-211.jpg

Προχθές στα πλαίσια των γυρισμάτων της εκπομπής, συνάντησα έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Με ιδιαίτερη χαρά και σχετική συγκίνηση, βρέθηκα με τον Ευγένιο Τριβιζά στο Θέατρο Ακάδημος για να μιλήσουμε στα πλαίσια του Jenny Jenny μετά από παρότρυνση του γιου μου. Είχε αποφανθεί ξεκάθαρα, αφού παρακολουθήσαμε πέρυσι στο Μέγαρο Μουσικής την παράσταση "Δώδεκα παρά Δώδεκα". Είναι ο αγαπημένος του συγγραφέας και ήθελε να τον γνωρίσει.

Για εμένα και τα παιδιά, ο Τριβιζάς είναι ένα σημείο αναφοράς στην οικογένεια. Με τα βιβλία του και τους ήρωές του αποκοιμήθηκαν πολλές φορές στην αγκαλιά μου, ξεκαρδίστηκαν ή αντιληφθήκαν τη ζωή και της αξίες της με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, όχι τον δασκαλίστικο μα τον διδακτικό. Και η γνωριμία μου μαζί του δικαίωσε και με το παραπάνω όλα όσα αισθανόμουν για έναν καθηγητή εγκληματολογία που είναι παράλληλα ο δημιουργός της θρυλικής Φρουτοπίας.

Ο Τριβιζάς είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, σεμνός, με αχαλίνωτη φαντασία που μεταβολίζει τα πάντα κάνοντας τα θεότρελες λεκτικές ψηφίδες. Μου έδωσε την αίσθηση πως το μυαλό του δεν σταματά ποτέ, κάθε ερέθισμα που δέχεται μπορεί να είναι η σπίθα για την επόμενη ιστορία του, για την επόμενη του εφεύρεση και ανακάλυψη, όπως τα ιπτάμενα κρουασάν ή τον γαργαλιό (τη συσκευή που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος και σε κάνει να γελάς).

Η θεατρική σκηνή Μίμηση Πράξης παρουσιάζει στο Θέατρο Ακάδημος την αντιπολεμική μουσική κωμωδία "Ο Πόλεμος της Κουτσουλιάς" φέτος. Οι κάτοικοι 2 χωρών συναντιούνται τις Κυριακές στην κοιλάδα με τις ανεμώνες και παίζουν χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες. Δύο έμποροι όπλων όμως είναι αποφασισμένοι να πείσουν τους ηγέτες τους να πολεμάνε από δω και πέρα όχι με χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες αλλά με θανατηφόρα τόξα και βέλη. Για να επιτύχουν το σκοπό τους βάζουν σε εφαρμογή ένα σατανικό και ύπουλο σχέδιο, ώσπου ένας αμείλικτος πόλεμος κινδυνεύει να ξεσπάσει στην περιοχή, ένας πόλεμος που έμεινε στην ιστορία με το όνομα "Ο Πόλεμος της Κουτσουλιάς".

Αυτό δεν είναι το μοναδικό έργο του που ανεβαίνει φέτος. Ο Τριβιζάς έμαθε τη δράση του "Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά" και έγραψε το έργο "Ο κλέφτης των εφτά κάκτων" για αυτό τον ιδιαίτερο θίασο. Πρόκειται για τη δράση της κινητής μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες και συνεχίζει για 14η χρονιά τις πολύτιμες παραστάσεις της. Κάθε Κυριακή στις 12:00 παίζεται και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η συνέντευξη θα προβληθεί στην εορταστική εκπομπή του Σαββάτου, 19 Δεκεμβρίου.