REAL LIFE TODAY I LOVE

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο


15 Ιανουαρίου 2016

Τα "θαύματα", ιδιαίτερα τα καλλιτεχνικά γίνονται από τις παρέες και η εποχή το δείχνει ξεκάθαρα. Μικρές, ανεξάρτητες ομάδες με τεράστιο όραμα και συνήθως μικρό budget ξεκινάνε πρόβες για μικρές παραγωγές που μπορούν να πάρουν έναν μεγαλειώδη δρόμο. Μια τέτοια μαγιά μύρισα μπαίνοντας από την βαριά σιδερένια πόρτα του industrial θεάτρου "Θησείον", εκεί που πέρυσι είδα και την Κατερίνα, μια ακόμη παράσταση που άφησε το στίγμα της.

H παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο" ξεκίνησε κυριολεκτικά low budget, μιας και γεννήθηκε για να συμμετάσχει στο ομώνυμο festival πριν τρία χρόνια. Δημιουργήθηκε λοιπόν η ομάδα "Ιδέα" που προφανώς ξεχώρισε και άρχισε να "τσουλάει" στις κατάλληλες ράγες. Δύο νέοι ηθοποιοί, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Αθηνά Μουστάκα συνασπίστηκαν με τον Κώστα Γάκη και κάνανε ένα σαιξπηρικό θεατρικό τρίγωνο που επί της ουσίας το καμαρώνεις. Όλοι οι ρόλοι του κλασικού έργου ενσαρκώνονται από τα δύο αυτά παιδιά, με αστείρευτη ενεργητικότητα και φρεσκάδα που σε χορταίνει.

Τα συστατικά της συνταγής είναι μοντέρνα, γεμάτα πότε χιούμορ και πότε συγκίνηση, μα παράλληλα καθόλου δήθεν αποδομημένα. Οι δύο ηθοποιοί οργώνουν κυριολεκτικά το χώρο με άνεση, σκηνική οξυδέρκεια και ετοιμότητα, δεν κολλάνε πουθενά και τα δίνουν όλα αβίαστα. Η παράσταση άλλωστε έχει αποκτήσει την ελαστικότητα της εξέλιξης μετά από τρία χρόνια επανάληψης. Ο Γάκης φέτος παίζει live μουσική -κάτι που δεν έκανε στις προηγούμενες σεζόν- και παρεμβαίνει σπρώχνοντας την εξέλιξη. Διαπιστώνεις πως αυτοί οι τρεις άνθρωποι αποφάσισαν να αναμετρηθούν με ένα έργο-θηρίο και το νικήσαν κατά κράτος με τα ξύλινα σπαθιά τους. 

Ωραία δουλειά από δημιουργικές νέες φάτσες... κι αν μετάνιωσα για κάτι είναι που δεν το είχα δει νωρίτερα. Αξίζει να μπει στην λίστα των "Dont miss", θα παίζεται μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου.

12331493_565016366987255_1846523345_n#Insta moment of the night  "Διώξτε τη σοβαροφάνεια!"