REAL LIFE TODAY I LOVE

#Jennycares: Η συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη


Τζένη Μπαλατσινού

21 Δεκεμβρίου 2016

edit-img-7884b.jpg

Κατά δεύτερον, λοιπόν, μου φαίνεται λίγο ξεροκέφαλο το όποιο «όχι» στην εξέλιξη. Γιατί να επιλέξω να κλείσω τα μάτια μου στις αλλαγές που παρατηρώ ότι συμβαίνουν γύρω μου; Γιατί να μη ρουφήξω ό,τι μπορώ από τα νέα δεδομένα; Όσο για τις αλλαγές που γίνονται μέσα μου… αλίμονο αν τις αγνοήσω. Μπλοκάροντας κάτι που ζητάει ο οργανισμός μας από μέσα του βαθιά, μπλοκάρουμε την έλευση ενός μέλλοντος που θα μας ικανοποιεί. Δεν ξέρω αν τα έχω καταφέρει , αλλά επιδιώκω όσο μπορώ να ακούω τον εαυτό μου, να ακούω τα θέλω του και τις στροφές που κατά καιρούς μου ζητάει να κάνει. Και δεν είναι ότι σε κάθε στροφή με περιμένουν ροδοπέταλα.

Αλλά μία στροφή μπορεί να δώσει μία νέα προοπτική και να οδηγήσει σε μία νέα κίνηση ή και αντιμετώπιση κάποιας κατάστασης. Δεν λέω να γυρίζουμε όλη την ώρα γύρω από τον εαυτό μας, γιατί αυτό μόνο ζαλάδα και εξάντληση μπορεί να φέρει. Αλλά κάθε τόσο μία στροφή, χρειάζεται. Άλλες εικόνες, άλλοι άνθρωποι, άλλα μονοπάτια που καλείται να μπει το μυαλό και τελικά… άλλο μυαλό.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο τρόπος. Πιστεύω ότι η εξέλιξη θέλει καθημερινή άσκηση. Θέλει βιβλία, θέλει τοπία, ταξίδια, νέες συναναστροφές, νέες σωματικές δραστηριότητες… ακόμη και νέες συνταγές. Ναι, μαγειρικής. Άλλα υλικά, άλλα χρώματα, άλλοι συνδυασμοί γεύσεων, άλλες μυρωδιές.

Και θέλει και τα στοπ της. Τι εννοώ με αυτό; Δεν χρειάζεται να πέφτουμε με τα μούτρα πάνω της. Οι ανάσες είναι απαραίτητες. Τα διαλείμματα, είτε είναι μικρής είτε είναι μεγαλύτερης διάρκειας κάποιες φορές, έχουν την αξία τους –και είναι πολύ μεγάλη. Χωρίς στιγμές τεμπελιάς, δεν πάμε μπροστά. Κι αν πάμε, δεν φτάνουμε και πολύ μακριά. Είναι κάτι σαν αυτό που λένε πως τη ζωή δεν χρειάζεται να την παίρνουμε, συνέχεια, τόσο σοβαρά πια.

Σοβαρότητα όταν είναι απαραίτητο, ανοιχτά αυτιά, παρατηρητικά μάτια και όρεξη για γνώση και δουλειά. Αυτά είναι τα μικρά μου μυστικά που αποτελούν το λόγο που η ζωή μου είναι όμορφη. Όμορφη δεν σημαίνει εύκολη –αλλά χωρίς τις δυσκολίες θα υπήρχε εξέλιξη στον ίδιο βαθμό; Δεν ξέρω. Αναρωτιέμαι. Όπως αναρωτιέμαι με όλα, για όλα, για πάντα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω κάτι που να με έχει βοηθήσει περισσότερο από αυτό στο να εξελιχθώ.

#careforhair #careforher
#jennycares: Μην ξεχνάτε να νοιάζεστε για την ομορφιά σας και την ομορφιά γύρω σας.