REAL LIFE TODAY I LOVE

Μία παράσταση από άλλο...Γαλαξία


Τζένη Μπαλατσινού

21 Νοεμβρίου 2016

galaxias2croped.jpg

Και συνεχίζει " στην Αρχή του Κόσμου, στο Σύμπαν, στην αδήριτη ανάγκη του ανθρώπου να το "εξηγήσει" και να προβλέψει ακόμα και το τέλος του, μία ανάγκη που προκύπτει ίσως από την αναζήτηση ενός νοήματος για την ύπαρξη ή που λειτουργεί ως παραμυθία για τη συνειδητοποίηση ή την επίγνωση του απειροελάχιστου μεγέθους του και της αστρονομικά ταχύτατης φθαρτότητας του".

Ο φωτισμός και η σκηνογραφία του Αντώνη Ξενάκη παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, οι χορευτές σε συγκινούν με την απόλυτα αρμονία κίνησης και λόγου. Κάθε κίνησή τους είναι μία λέξη που πατάει με εξαιρετικό συγχρονισμό πάνω στους εκρηκτικούς ήχους του Ιάννη Ξενάκη.
Τελειώνοντας η παράσταση αντιλαμβάνεσαι, πως όταν υπάρχει ταλέντο σε μία ομάδα, δεν έχει σημασία σε ποια χώρα διαδραματίζεται, κάτω από ποιές συνθήκες, πόσες δυσκολίες και τι budget έχει. Σημασία έχει ότι ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς για τον πολιτισμό μας, η αγάπη, το ταλέντο και η σκληρή δουλειά κάποιων ανθρώπων αδιαφορεί για την ένδεια γύρω μας και συνεχίζει προς τον Γαλαξία..
Μην το χάσετε!