REAL LIFE TODAY I LOVE

Οι δικές μου στιγμές απόλαυσης


Τζένη Μπαλατσινού

27 Μαρτίου 2017

jennysweetandbalance.jpg

Να φανταστείτε πως κάποτε μία φίλη μου είχε δώσει τη συμβουλή, να κουβαλάω πάντα μαζί μου ένα μικρό σοκολατάκι - "κάνει καλό και στα νεύρα", μου είχε είχε πει για να με πείσει - και εννοείται πως έκτοτε η τσάντα μου έχει πάντα χώρο για το γλυκό της έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, τολμώ να παραδεχτώ ότι ο δρόμος μίας γλυκατζούς δεν είναι πάντα με δάφνες στρωμένος. Διότι μαζί με τα γλυκά έρχονται και οι τύψεις. Τύψεις για τις τσάμπα θερμίδες, τύψεις για τη ζάχαρη, που υπάρχουν πλέον τόσες μελέτες που λένε ότι κάνει κακό, τύψεις που κάθε πρωί ξυπνάω και πάω για τρέξιμο ή για aerial yoga και μετά οι κόποι μου είναι σα να πάνε στράφι.

Είχα αποδεχθεί πως θα ζούσα με αυτή την "αμαρτία", μέχρι που κάποια στιγμή έτυχε να δοκιμάσω ζεστή σοκολάτα και τη μαρμελάδα φράουλα της σειράς Sweet & Balance της Γιώτης. Ήταν μία αποκάλυψη. Είχαν τόσο γλυκιά γεύση, όσο ήθελα, και το καλύτερο ήταν πως δεν είχαν ζάχαρη, αλλά στέβια. Με απλά λόγια αυτο σημαίνει πως μετά από αυτά δεν ένιωθα την ανάγκη να αναζητήσω ένα "κλασσικό γλυκό" με παραπανίσιες θερμίδες και λιπαρά, γιατί ένιωσα πλήρως ικανοποιημένη.

Έκτοτε το σοκολατάκι της έκτακτης ανάγκης στην τσάντα μου έγινε σοκολατάκι Sweet & Balance και στο γραφείο όταν νίωθω αυτή την όρεξη για γλυκό να με κατακλίζει, μία φρυγανιά με μαρμελάδα ή ένα ρόφημα σοκολάτας S&B, είναι το νούμερο ένα στις προτιμήσεις μου (και μάλλον είναι και στις προτιμήσεις των κορίτσιων του Jenny.gr γιατί σήμερα το πρωί βρήκα τη μαρμελάδα στο γραφείο της Ιωάννας).

Πλέον, το guilty pleasure μου έγινε απλά pleasure, αφού συνειδητοποίησα πως "γλυκό" δεν σημαίνει απαραίτητα υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης και λιπαρών. Δεν χρειάζεται να στερούμαι την αγαπημένη μου απόλαυση, ενώ συγχρόνως μπορώ να διατηρώ το σώμα μου υγιές και όμορφο.

Οι μικρές χαρές της ζωής δεν χρειάζεται να ακολουθούνται από ενοχές, και τότε μόνο μπορείς να πεις ότι απολαμβάνεις κάτι πραγματικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα