REAL LIFE TODAY I LOVE

Το ταξίδι μου στη Βαρκελώνη ή Πώς να πάρετε 3 κιλά σε 4 ημέρες


Τζένη Μπαλατσινού

29 Μαΐου 2017

jenny.jpg

Φτάσαμε Πέμπτη πρωί 11.30. Ιδανική ώρα, γιατί κερδίζεις όλη την ημέρα. Αφήσαμε τα πράγματα μας σε ένα πολύ ωραίο και με καλή τιμή διαμέρισμα Airbnb, με θέα ένα από τα αριστουργηματικά κτίρια του Gaudi.

Να ξυπνάς και να βλέπεις κάθε μέρα αυτό το έργο τέχνης. Αυτό θα πει αξία ανεκτίμητη.

To πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να επισκεπτούμε το γήπεδο της Barcelona, το Camp Nou. Θα πήγαινα, ακόμα και αν δεν είχα μαζί το γιο μου, ειδικά για το μουσείο με τα ιστορικά κύπελλα.

Ένα γήπεδο με μεγάλη ιστορία, που ακόμα και ποδοσφαιρόφιλος να μην είσαι, όταν μπαίνεις μέσα νιώθεις πως τελικά υπάρχουν ακόμη υγιή πρότυπα - είδωλα, διότι με όλη αυτή την "βλακεία", που ζούμε στα social media, έχουμε μπερδέψει τι είναι πρότυπο και τι όχι...

[gallery-716949]

Λοιπόν, το ξέρατε ότι οι αθλητές της Barcelona έχουν το εκκλησάκι τους μέσα στην φισούνα και προσεύχονται πριν βγούνε στο γκαζόν; Ή πως από όποια θέση και αν κάτσεις στις κερκίδες νιώθεις πως έχεις την καλύτερη θέα; Ή ακόμη, πως οι θέσεις των προπονητών και των αθλητών στον πάγκο είναι business αεροπορικής εταιρίας. Μάλιστα!!

Πήραμε την στολή του Messi, φωτογραφηθήκαμε με τα κύπελλα και ήμασταν όλοι πολύ ευτυχισμένοι :))))

[gallery-716950]

Θέλω να σας μιλήσω όμως πολύ για το φαγητό σε αυτό το ταξίδι..

Υπάρχει τεράστια ποικιλία από εστιατόρια στη Βαρκελώνη. Εκτός από την καταλανική κουζίνα, που είναι πιο νόστιμη από την Ισπανική, γιατί έχει την "προσέγγιση" της μάνας και της οικογένειας, όπως και η δική μας, υπάρχουν διεθνείς κουζίνες αλλά και πολλά εστιατόρια με super foods, που είναι το νέο trend.

Για brunch, να επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Cup & Cake, στην Enrique Granados 14. Δεν παίρνει κρατήσεις, περιμένεις σίγουρα 10-15 λεπτά, αλλά αξίζει. Το σίγουρο είναι πως όταν έρθουν τα πιάτα σας θα θέλετε να τα φωτογραφίσετε. Ακόμη κι εγώ που δεν μου αρέσει καθόλου να φωτογραφίζω φαγητά, ανέβασα post στο insta μου. Είναι τα πιο "χαρούμενα" πιάτα που έχω δει ποτέ και σου φτιάχνουν τη διάθεση. Απαραίτητο να πάρετε το Blue Spirulina Smoothie bowl... χωρίς σχόλια... αλλά και το beetroot egg & turmeric hummus.

[gallery-716951]

Ένα άλλο εστιατόριο της ίδιας φιλοσοφίας των super foods, είναι το Flax & Kale στο δρόμο Tallers 74B. Δοκιμάστε το burger σολωμού με ψωμί παντζαριού, πίκλες και γλυκοπατάτες, αλλά να πάρετε μαζί σας και κάποιους χυμούς, όπως το Berlin και το Greenpacho, που θα σας δώσουν ενέργεια για τις βόλτες μέσα στην ημέρα.

Αυτό το burger ακολουθεί και την millenial pink τάση

Αυτή η σαλάτα έχει μεταξύ άλλων και παπάγια και εκτός από φωτογραφίσιμη είναι και αντιγηραντική!

Μία ωραία βόλτα που αξίζει να κάνετε είτε με ποδήλατα, είτε με τα πόδια είναι στο Marina Port.

Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου και δεύτερο στον κόσμο, με 500 είδη ψαριών απ΄ όλο τον κόσμο και ένα τούνελ 100 μέτρων, όπου καρχαρίες κάνουν βόλτα πάνω από το κεφάλι σας.

[gallery-716952]

Στη συνέχεια μπορείτε να φάτε στη πιο όμορφη τρατορία της Βαρκελώνης Suquet de Almirall υπέροχα θαλασσινά. Θα σας παρακαλούσα να δοκιμάσετε το ριζότο με καλαμάρι και μελάνι σουπιάς και να μου στείλετε μήνυμα :))) Επίσης, να παραγγείλετε οποιοδήποτε πιάτο από την σειρά casseroles and woks.

Και μόνο από τον κατάλογο της Suquet de Almirall σου ανοίγει η όρεξη

Μόλις δοκιμάσετε αυτό το πιάτο να μου στείλετε μήνυμα. Ναι;

Για να χωνέψετε λίγο, μπορείτε να περπατήσετε είκοσι λεπτά μέχρι το μουσείο του Picasso, όπου φιλοξενεί σπάνια πορτρέτα, όπως της Jacqueline με την μαύρη μαντίλα και το μοναδικό προφίλ της.

[gallery-716953]

Στην συνέχεια βγαίνοντας από το μουσείο, κάντε δεξιά χωρίς ενοχές... και αγοράστε μαρέγκες και σοκολάτες από το γωνιακό Santa Pere & Santa Caterina.

Άραγε μπορώ να τα πάρω όλα στο σπίτι; Χωράνε στο ψυγείο;

Santa Pere & Santa Caterina: Ο ναός της σοκολάτας. Προσκυνώ

Είπαμε η Βαρκελώνη είναι γευσιγνωσία..

Αξίζει να συνεχίσετε τη βόλτα σας στον ίδιο δρόμο. Εκεί θα συναντήσετε ωραία μικρά μαγαζιά, όπως το Studio Store, το μουσείο σοκολάτας, αλλά και το πιο όμορφο λιλιπούτιο Βιετναμέζικο εστιατόριο το La Vietnamita. Αν είστε λάτρεις των ποδηλάτων μπείτε στο Join the Ray Volution και θαυμάστε τα πιο φίνα ποδήλατα.

[gallery-716954]

Συνεχίστε κι άλλο το περπάτημα μέχρι να φτάσετε στην περιοχή Barri Gotic και να ανάψετε ένα κεράκι στον Cathedral.

Όλη η πόλη σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή

Στάση στον Cathedral

Στην συνέχεια αν τα παπούτσια που φοράτε, σας έχουν χτυπήσει από το περπάτημα, είναι μία καλή ευκαιρία να αγοράστε τις πιο αναπαυτικές και αυθεντικές εσπαντρίγιες στο La Manual Alpargatera. Μεγάλη πικοιλία χρωμάτων και μόνο 12 ευρώ το ζευγάρι. Πάρτε δώρα και στις φίλες σας, θα το εκτιμήσουν ιδιαιτέρως.

Διαλέξτε εσπαντρίγιες!

Ένα άλλο εστιατόριο, που βρίσκεται σε αυτή την περιοχή σε μία πολύ όμορφη πλατεία με πλανόδιους μουσικούς, είναι το Santagustina. Να παραγγείλετε τα κεφτεδάκια της γιαγιάς οπωσδήποτε. Μην φάτε γλυκό εκεί, αλλά περπατήστε μέχρι το παγωτατζίδικο Farggi στην El Born και δοκιμάστε την γεύση coconut.

[gallery-716955]

Αν αγαπάτε τα αρώματα και δεν θέλετε να μυρίζεται το ίδιο με την συνάδελφο στο διπλανό γραφείο, πηγαίνετε στην Passeig de Gracia και μπείτε στην The Basilica Perfume Gallery. Δώστε ένα μισάωρο διαθεσιμότητα στον εαυτό σας και αφεθείτε σε ένα ταξίδι όσφρησης, (κάνοντας κάποια διαλείμματα με κόκκους από καφέ, μην ζαλιστείτε κιόλας) και βρείτε το άρωμα που θα σας αλλάξει το ρου της ενέργειάς σας :)))) Εγώ πάντως δεν το βρήκα.. μπερδεύτηκα..

[gallery-716957]

Σε ό,τι αφορά στα αξιοθέατα χρειάζεται προετοιμασία μία εβδομάδα πριν. Να βγάλετε τα εισιτήρια σας online, διότι συνήθως είναι sold out και είναι μεγάλη απογοήτευση να ταξιδέψετε και να μην δείτε τα πιο σημαντικά μέρη. Επίσης, να βγάζετε εισιτήρια all access για να μπορείτε να επισκέπτεστε όλους τους χώρους. Μέσα σε μία ημέρα λοιπόν, μπορείτε να δείτε τα πιο σημαντικά μνημεία, ξεκινώντας από το Park Guell, με τους υπέροχους κήπους και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του καταλανικού μοντερνισμού του αρχιτέκτονα Antoni Gaudi. Έχει πολύ ενδιαφέρον το Museum Gaudi House, όπου έζησε εκεί για πολλά χρόνια, επιβλέποντας το έργο που του ανέθεσε ο επιχειρηματίας Guell. Ουσιαστκά, το πάρκο αυτό ήταν το σχέδιο αστικοποίησης της περιοχής με στόχο να φτιαχτούν έξι πολυτελείς κατοικίες, μέσα σε μία τεράστια φυσική έκταση και να πουληθούν σε ιδιώτες. Το επιχειρηματικό σχέδιο όμως ναυάγησε και έτσι το 1926 άνοιξε της πύλες του σαν δημόσιο πάρκο και το 1984 η UNESCO το ανακύρηξε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

[gallery-716959]

Στην συνέχεια πηγαίνετε στην οδό Diagonal, για να δείτε την Casa Batllo και την La Pendera. Είναι πολύ κοντά και τα δύο, αλλά χρειάζεται να έχετε βγάλει εισιτήριο.

Για το τέλος αφήστε την επιβλητική Sagrada Familia (δύο στάσεις με το μετρό από την Casa Batllo). Μη τρομάξετε από την κοσμοσυρροή, όταν μπείτε μέσα. Βρείτε μία γωνία, ή καθίστε στα ξύλινα έδρανα και απολαύστε αυτό το μοναδικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα, κοιτάζοντας ψηλά τα κωδωνοστάσια. Η Βασιλική και Εξαγνιστική Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας ξεκίνησε να χτίζεται στις 19 Μαρτίου 1882 στο πανηγύρι του Αγίου Ιωσήφ και ο Antoni Gaudi ανέλαβε την συνέχιση του έργου το 1883. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει, διότι το 1926 χτυπήθηκε από διερχόμενο τραμ πηγαίνοντας να δει την κατασκευή της Sagrada Familia και απεβίωσε. Βγαίνοντας, να περπατήσετε από την άλλη πλευρά, ώστε να μπείτε και στην κρύπτη του Villar, του πρώτου αρχιτέκτονα 1882-1883, όπου θα νιώσετε πολύ πιο προστατευμένα και κατανυκτικά.

[gallery-716960]

Μέσα σε τρεις ημέρες είδα αρκετά πράγματα και έφαγα πολύ! Την επόμενη φορά που θα πάω θα φάω περισσότερο, αλλά θα πάω και για χορούς, κάτι που δεν πρόλαβα να κάνω αυτή τη φορά. Φεύγοντας προς το αεροδρόμιο έστειλα sms σ' έναν καλό μου φίλο που μένει εκεί τα τελευταία 2 χρόνια και του είπα πως "τώρα κατάλαβα γιατί όποτε μιλάμε στο τηλέφωνο είναι κάπου και τρώει.."

Bon profit και στα καταλανικά που λένε..

#aegeanairlines