REAL LIFE TODAY I LOVE

Στις απολαύσεις λέμε "ναι"


Τζένη Μπαλατσινού

9 Οκτωβρίου 2017

jenny70510.jpg

Βέβαια, σύμφωνα με μία έρευνα που διάβασα και δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, οι άνθρωποι που τους αρέσουν τα γλυκά είναι και άνθρωποι που είναι μέσα στη γλύκα. Δηλαδή, είναι συγκαταβατικοί, φιλικοί και φιλεύσπλαχνοι. Άρα γιατί να τα κόψουμε;

Ενστερνίζομαι, λοιπόν, και τα λόγια της διατροφολόγου του site, Τζουλιάνα Καρνέζη, και υποστηρίζω ότι δεν χρειάζεται να στερούμαστε αυτά που μας αρέσουν, απλά να τα τρώμε με μέτρο και κυρίως να βρίσκουμε τις σωστές εναλλακτικές.

Η δική μου εναλλακτική λύση είναι οι νέες σοκολάτες με γέμιση Sweet & Balance της Γιώτης. Αρχικά, χωράνε παντού - ακόμα και στο μικρό τσεπάκι της τσάντας - ενώ επειδή είναι μόλις 40 γραμμάρια η κάθε μία με βοηθά στο να μη ξεφεύγω. Γιατί αν θέλω να ξεφύγω...μπορώ. Μετά πάλι, βγαίνουν σε διάφορες γεύσεις, ώστε να μη βαριέμαι. Με γέμιση πορτοκάλι, πραλίνα, φράουλα, cappuccino. Δεν έχω μία αγαπημένη. Μου αρέσουν όλες. Είπαμε, είμαι γλυκατζού. Και όταν θέλω κάτι πιο απλό, το ρίχνω πότε στη σοκολάτα Sweet & Balance bitter και πότε στη γάλακτος. Και το καλύτερο δεν το είπα: δεν περιέχουν ζάχαρη, αλλά είναι με stevia. έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, περιορισμένες θερμίδες και περιορισμένα λιπαρά, ενώ καμία τους δεν περιέχει γλουτένη. Όπως καταλαβαίνετε, το έχω ψάξει το θέμα, γιατί με ενδιαφέρει.

Μισό λεπτό όμως να σας δείξω μερικά ακόμα essentials για ανθρωπους σαν κι εμένα...πέρα από τις σοκολάτες.

Να έχουμε μία γλυκιά μέρα. Χωρίς ζάχαρη, όμως. Ναι;