REAL LIFE TODAY I LOVE

Δώσε χώρο στην ομορφιά σου


Τζένη Μπαλατσινού

5 Δεκεμβρίου 2017

jennybb.jpg

Όπως πολύ σωστά είχαν γράψει οι New York Times κάποτε "το να έχεις ένα φρέσκο πρόσωπο, σου δίνει έναν άλλο αέρα αυτοπεποίθησης". Θα συμφωνήσω. Παρόλο που με το μακιγιάζ δημιουργείται μία εικονα, μία φαντασίωση, μία ιδέα, ένα καθαρό πρόσωπο δείχνει έναν δυναμισμό. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο να σας πω πως ακόμα και το "no makeup" look θέλει και αυτό τεχνική για να το καταφέρεις, γιατί στην ουσία και εδώ μιλάμε για makeup.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές συμβουλές που έχω μάθει όλο αυτό τον καιρό και εφαρμόζω για να έχω ένα "no makeup" makeup.

Φροντίστε την επιδερμίδα σας

Απλώστε από το προηγούμενο βράδυ μία πλούσια μάσκα που ‘εκμεταλλεύεται’ τις νυχτερινές ώρες προσφέροντας πλούσια ενυδάτωση στην επιδερμίδα, αφήνοντας την απαλή και σφριγηλή. Και το πρωί καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας.

Διαλέξτε το σωστό makeup

Θέλετε κάτι που να είναι ελαφρύ, να σας κάνει να αισθάνεσθε πως δεν το φοράτε και συγχρόνως να είναι δυνατό και να έχει διάρκεια 24 ωρών. Και φυσικά να έχει τη σωστή απόχρωση, για να μη φαίνεται ξένο πάνω σας. Το Double Wear Nude Water Fresh Makeup SPF30 είναι ακριβώς αυτό που περιγράφω. Προσφέρει μία ομοιόμορφη, υγιή εμφάνιση, ενώ το SPF30 και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει προσφέρουν προστασία ενάντια στις περιβαλλοντολογικές φθορές. Κάτι ακόμα που αξίζει να γνωρίζετε για το συγκεκριμένο Makeup της Estee Lauder είναι πως στη σύνθεσή του περιέχει νερό και ένα τριπλό μείγμα από ανάλαφρα gel, μεταξύ άλλων και ένα gel βασισμένο σε μεταλλικά στοιχεία. Παράλληλα χάρη στο μείγμα από Υαλουρονικο Οξύ έχουμε ενυδάτωση και απαλότητα, ενώ άμεσα ενισχύεται η υγρασία και λεπτές, ξηρές γραμμές γίνονται πιο απαλές.

Χρησιμοποιήστε σωστά το concealer

Ενα έξυπνο tip εδώ, είναι να μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ concealer, γιατί αυτό αναδεικνύει ακριβώς τις προβληματικές περιοχές.

Το ρουζ που φοράμε

Διαλέξτε ένα ζεστό χρώμα ρουζ για τα μάγουλα σας ώστε να δείχνουν φυσικά και να σας δίνουν φρέσκια και λαμπερή όψη. Για εσάς που είστε ανοιχτόχρωμες, προτιμήστε μία ζεστή ροζ απόχρωση ενώ για εσάς που έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα ένα ζεστό ροδακινί ρουζ.

Με τα υπόλοιπα μην το παρακάνετε

Χτενίστε τα φρύδια σας, αφήστε τα φυσικά, και αν χρειάζεται απλά γεμίστα τα με ένα ειδικό προϊόν για τα φρύδια ένα τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό σας χρώμα. Αποφύγετε το eyeliner, ενώ για τα χείλη προτιμήστε γήινους τόνους.

Και έτοιμες να αναδείξουμε τη φυσική μας ομορφιά.