Είναι από τις διαδικασίες που μου αρέσει να κρατάω γιατί πιστεύω πραγματικά ότι τόσο ο οργανισμός μας όσο και η ψυχή μας χρειάζεται ηρεμία και κάθαρση. Πλησιάζοντας οι μέρες λοιπόν, προσαρμόζω το διατροφικό μου πρόγραμμα σε νηστίσιμο, φροντίζοντας να έχω ισορροπημένα γεύματα και να μη χάνω παράλληλα τίποτα από την θρεπτικότητα και τη γεύση.
Μάλιστα, έχω βρει δύο συνταγές τις οποίες από τότε που τις ανακάλυψα τις φτιάχνω ξανά και ξανά και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νηστείας και οι γεύσεις τους έχει ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο αρνητικούς της παρέας.
Η μία συνταγή είναι η κλασική μακαρονάδα με κιμά, μόνο που την θέση του μοσχαρίσιου κιμά έχει πάρει η σόγια κιμάς και η άλλη μία δροσερή και θρεπτική σαλάτα με πλιγούρι, φρέσκια ντομάτα, αγγουράκι, μαϊντανό, ξερό κρεμμύδι και λάιμ η οποία μπορεί να λειτουργήσει και ως βάση για άλλες σαλάτες πχ. τονοσαλάτα ή σαλάτα με κοτόπουλο.
Τις μοιράζομαι μαζί σας και είμαι σίγουρη ότι θα τις εντάξετε και εσείς στο μενού σας
Σαλάτα με πλιγούρι, φρέσκια ντομάτα, αγγουράκι, μαϊντανό, ξερό κρεμμύδι και λάιμ
200 γραμ. Πλιγούρι Fytro, 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 2 ντομάτες κομμένες όπως σας αρέσει, μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο (σε ό,τι ποσότητα θέλετε), αλάτι, πιπέρι, λάδι και λάιμ
Μακαρόνια με σόγια κιμά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού Σόγια Κιμά Fytro, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού πολτό ντομάτας, 2 κουτ. σούπας σόγια σος, λίγο λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και 1 πακέτο Σπαγγέτι Silueta Fytro.