REAL LIFE TODAY I LOVE

Οι αγαπημένες μου συνταγές για την διάρκεια της νηστείας


Τζένη Μπαλατσινού

21 Μαρτίου 2018

mg-4639-edit98469.jpg

Είναι από τις διαδικασίες που μου αρέσει να κρατάω γιατί πιστεύω πραγματικά ότι τόσο ο οργανισμός μας όσο και η ψυχή μας χρειάζεται ηρεμία και κάθαρση. Πλησιάζοντας οι μέρες λοιπόν, προσαρμόζω το διατροφικό μου πρόγραμμα σε νηστίσιμο, φροντίζοντας να έχω ισορροπημένα γεύματα και να μη χάνω παράλληλα τίποτα από την θρεπτικότητα και τη γεύση.

Μάλιστα, έχω βρει δύο συνταγές τις οποίες από τότε που τις ανακάλυψα τις φτιάχνω ξανά και ξανά και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νηστείας και οι γεύσεις τους έχει ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο αρνητικούς της παρέας.

Η μία συνταγή είναι η κλασική μακαρονάδα με κιμά, μόνο που την θέση του μοσχαρίσιου κιμά έχει πάρει η σόγια κιμάς και η άλλη μία δροσερή και θρεπτική σαλάτα με πλιγούρι, φρέσκια ντομάτα, αγγουράκι, μαϊντανό, ξερό κρεμμύδι και λάιμ η οποία μπορεί να λειτουργήσει και ως βάση για άλλες σαλάτες πχ. τονοσαλάτα ή σαλάτα με κοτόπουλο.

Τις μοιράζομαι μαζί σας και είμαι σίγουρη ότι θα τις εντάξετε και εσείς στο μενού σας

Σαλάτα με πλιγούρι, φρέσκια ντομάτα, αγγουράκι, μαϊντανό, ξερό κρεμμύδι και λάιμ

200 γραμ. Πλιγούρι Fytro, 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 2 ντομάτες κομμένες όπως σας αρέσει, μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο (σε ό,τι ποσότητα θέλετε), αλάτι, πιπέρι, λάδι και λάιμ

Εκτέλεση
Βάζουμε το Πλιγούρι Fytro σε 700 ml νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μετά το τραβάμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να φουσκώσει και να κρυώσει, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό του. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό από λάιμ.

Μακαρόνια με σόγια κιμά

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού Σόγια Κιμά Fytro, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού πολτό ντομάτας, 2 κουτ. σούπας σόγια σος, λίγο λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και 1 πακέτο Σπαγγέτι Silueta Fytro.

Τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε βρασμένη και καλά στημένη τη Σόγια Κιμά Fytro. Σβήνουμε με σόγια σος και κρασί. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο νεράκι. Σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα ή για μέχρι να ψηθούν καλά όλα τα υλικά. Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα την οποία την έχουμε γεμίσει στα 2/3 με νερό, βάζουμε τα Σπαγγέτι Silueta Fytro να βράσουν για 10 με 12 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας και τα "περνάμε" από λίγο ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Το πιάτο μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε σε ρηχό ή βαθύ πιάτο, ανάλογα τις προτιμήσεις μας και τελειώνουμε το πιάτο μας με λίγο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!