REAL LIFE TODAY I LOVE

Το δώρο που κάνω στον εαυτό μου μέσα στη μέρα


Τζένη Μπαλατσινού

31 Οκτωβρίου 2018

_mg_8739-edit2.jpg

Είναι όμορφο πράγμα να ανταμείβεις τον εαυτό σου. Να του δίνεις δύναμη, ενέργεια και αυτοπεποίθηση όταν το χρειάζεται και να τον φροντίζεις. Και ξέρετε, υπάρχουν φορές στη καθημερινότητά μας που ξεχνάμε να του δώσουμε τη φροντίδα αυτή που χρειάζεται, ίσως γιατί ο χρόνος είναι λίγος, οι υποχρεώσεις τρέχουν κι εμείς πρέπει να τα προλάβουμε όλα - δουλειά, οικογένεια, φίλους και όλα όσα γεμίζουν τις μέρες μας. Γι' αυτό κι εγώ προσπαθώ να διατηρώ μία ισορροπία, ειδικά όσον αφορά τη διατροφή μου. Είναι εύκολο μέσα στη μέρα μας να αρκεστούμε σε τροφές που δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινές όταν βιαζόμαστε να τα προλάβουμε όλα, αλλά ακόμα και τότε, μία υγιεινή επιλογή θα μας δώσει λιγότερες θερμίδες από μία που θα καταναλώσουμε γρήγορα στο γραφείο μας.

Όταν μιλάμε για ισορροπία, πρέπει να έχουμε πάντα υπόψην μας πως δεν πρέπει να στερούμε τίποτα από τον εαυτό μας. Κι αν, μάλιστα, προσπαθούμε να διατηρήσουμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση, τόσο η διατροφή μας όσο και η ψυχολογία μας παίζει μεγάλο ρόλο. Γι' αυτό χρειάζεται να ανταμείβουμε τον εαυτό μας, να τον επιβραβεύουμε όταν κουράζεται ή όταν επιθυμεί να απολαύσει κάτι γλυκό, γιατί (ας είμαστε ειλικρινείς!) όλοι επιθυμούμε που και που μία γλυκιά γεύση μέσα στη μέρα. Ξέρω τι σκέφτεστε: Τι γίνεται με τη ζάχαρη και τις θερμίδες;

Πλέον υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως σωτήριες σε αυτή τη περίπτωση, αν κι εγώ πρόσφατα βρήκα μία που έχει καταφέρει να καλύψει και τις διατροφικές μου ανάγκες και την αγάπη που τρέφω προς τις μικρές γλυκιές απολαύσεις καθημερινά. Όταν, λοιπόν, βρίσκομαι από ραντεβού σε ραντεβού και διάφορες επαγγελματικές υποχρεώσεις στην πόλη, συχνά θα θελήσω κάτι που να μου προσφέρει ικανοποίηση και θα με κάνει να νιώσω πως δεν στερώ τίποτα στον εαυτό μου- γι' αυτό φροντίζω να έχω στη τσάντα μου μία μπάρα δημητριακών Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ που δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, είναι θρεπτική και φυσικά νόστιμη.

Κι ευτυχώς, μπορώ να έχω διάφορες επιλογές αναλόγως με το τι επιθυμώ εκείνη τη στιγμή - είτε με γεύση μέλι και κανέλα, είτε με cranberries ή με σοκολάτα - και να το απολαύσω χωρίς περιορισμούς και τύψεις. Μία μπάρα Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει γλουτένη, έχει γλυκαντικά φυσικής προέλευσης, φυτικές ίνες και μόνο 84 θερμίδες! Όπως καταλαβαίνετε, τίποτα δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής μου, πόσο μάλλον σε όλες τις στιγμές που αναζητώ μία γλυκιά γεύση. Με λίγα λόγια, είναι το μικρό δώρο που κάνω στον εαυτό μου μέσα στη μέρα!