REAL LIFE TODAY I LOVE

Η αγαπημένη μου γλυκιά συνταγή χωρίς ζάχαρη


Τζένη Μπαλατσινού

5 Νοεμβρίου 2018

_mg_9714_5.jpg

Με τον ερχομό του φθινοπώρου, οι μέρες μας σιγά σιγά θα είναι όλο και πιο γεμάτες από ζεστά απογεύματα και βράδια στο σπίτι, μαζί με κουβέρτα, την αγαπημένη μας ταινία και κάτι νόστιμο στα χέρια μας. Ιδανικά, μία γλυκιά, παραδοσιακή γεύση, από αυτές που μπορούν να τελειοποιήσουν την εξίσωση της χαλάρωσης και του coziness που φέρνει η εποχή. Το φθινόπωρο προτιμώ συνταγές που μου φέρνουν αναμνήσεις και με βάζουν στο mood των ημερών - ειδικά κλασσικές, αγαπημένες συνταγές που φτιάχνω και απολαμβάνω ακόμα και τη μυρωδιά τους στο σπίτι.

Οι περισσότερες από αυτές τις συνταγές, βέβαια, όπως θα γνωρίζετε, περιλαμβάνουν ποσότητες ζάχαρης που μετά από μερικές κουταλιές μπορεί να δημιουργήσουν τύψεις, αν προσπαθούμε να διατηρήσουμε μία ισορροπία στη διατροφή μας. Αλλά ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς γλυκά; Θα έπρεπε, αλήθεια, να στερούμαστε συνεχώς αυτή την επιθυμία από τον εαυτό μας;

Η απάντηση είναι πως όχι. Δε χρειάζεται να στερούμαστε τίποτα, ούτε και να περιορίζουμε τον εαυτό μας. Μπορούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση, να έχουμε μία υγιεινή διατροφή και ρουτίνα και την ίδια στιγμή να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά χωρίς να μετανιώνουμε την κάθε κουταλιά, φτιάχνοντας απλά τις αγαπημένες μας συνταγές χωρίς να χρησιμοποιούμε ζάχαρη.

Μία από τις συνταγές αυτές που απολαμβάνω περισσότερο να φτιάχνω είναι το ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη και με ρόφημα αμυγδάλου Fytro. Όσο για τη ζάχαρη, την έχω αντικαταστήσει με επιτραπέζιο γλυκαντικό Sweet & Balance σε σκόνη με εκχύλισμα από το φυτό stevia, έτσι ώστε να περιλαμβάνει την ίδια γλυκύτητα χωρίς τις περιττές θερμίδες.

Είναι μία τόσο εύκολη όσο και γευστική συνταγή, που προσφέρει ακριβώς το συναίσθημα της ζεστασιάς και της ηρεμίας που χρειάζονται οι πρώτες μέρες της νέας σεζόν. Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ.

Καλό φθινόπωρο!