REAL LIFE TODAY I LOVE

Η καθημερινή healthy ρουτίνα μου


Τζένη Μπαλατσινού

8 Νοεμβρίου 2018

_mg_9806.jpg

Tο να υιοθετήσουμε μία υγιεινή ρουτίνα και μία ισορροπημένη διατροφή, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας - κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός - αλλά και να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και συμβάλλουν στη γενικότερη ευεξία μας. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος και διάφορες δοκιμές, είτε σε διατροφικές συνήθειες, είτε σε είδη γυμναστικής, αλλά σκοπός είναι να τελειώνει η μέρα μας και να νιώθουμε ολοκληρωμένοι και γεμάτοι θετική ενέργεια.

Η δική μου καθημερινή healthy ρουτίνα περιλαμβάνει μερικά συγκεκριμένα πράγματα που με τον καιρό έχω παρατηρήσει πως λειτουργούν εξαιρετικά για τον οργανισμό μου. Η μέρα μου, λοιπόν, ξεκινά πολύ νωρίς. Σηκώνομαι γύρω στις 6.30 το πρωί και τρώω ένα ελαφρύ πρωινό για να πάρω αρκετή ενέργεια πριν κάνω τη γυμναστική μου. Όσο μπορώ, προτιμώ να γυμνάζομαι στη φύση - να εισπνέω καθαρό αέρα, να μπορώ να νιώθω ελευθερία, ακόμα και μέσα στην πόλη. Είναι μία πρωινή ρουτίνα που με βοηθά να καθαρίσω τις σκέψεις μου, να συγκεντρωθώ και να θέσω τους στόχους μου για τη μέρα.

Φτάνοντας στο γραφείο και όσο ξεκινώ με τις υποχρεώσεις και τα ραντεβού, φροντίζω να έχω δίπλα μου έναν πράσινο χυμό για το απαραίτητο boost και ίσως ένα μικρό snack για να με βοηθήσει να ανταπεξέλθω.

Προσπαθώ να έχω μαζί μου κάτι που έχω φτιάξει από το σπίτι, έτσι ώστε να μπορώ να ελέγχω το τι τρώω και τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό - μάλιστα, έχω πάψει να χρησιμοποιώ αλάτι στα γεύματά μου και αντ' αυτού προτιμώ το Υποκατάστατο άλατος Fytro, που έχει ίδια γεύση με το κοινό αλάτι, αλλά περιέχει περίπου τρεις φορές λιγότερο νάτριο - πράγμα που έχει κάνει ιδιαίτερη διαφορά στο σώμα μου.

Είναι σημαντικό για εμένα να διατηρώ ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής και γι' αυτό προσπαθώ να τηρώ την ώρα του μεσημεριανού ευλαβικά. Συνήθως, διαλέγω κάτι ελαφρύ, όπως για παράδειγμα μία σαλάτα με Πλιγούρι Fytro. Η προετοιμασία της είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ είναι θρεπτική, νόστιμη και μπορεί να την φτιάξει οποιοσδήποτε. Μισή ώρα πριν το γεύμα θα πιω αρκετό νερό - άλλωστε, η ενυδάτωση είναι το πιο σημαντικό πράγμα!

Έχοντας τελειώσει με τις υποχρεώσεις της μέρας, είναι η στιγμή που θα προσφέρω στον εαυτό μου λίγη ώρα χαλάρωσης και ηρεμίας. Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα διάλειμμα μέσα στη μέρα, να δώσουμε στον εαυτό μας το χρόνο που χρειάζεται να καθαρίσει τις σκέψεις του και να τον επιβραβεύσουμε - είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουμε παραγωγικοί και να έχουμε την ενέργεια να ανταπεξέλθουμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Είκοσι λεπτά διαλογισμού μπορούν να κάνουν θαύματα στη ψυχολογία μας και φυσικά, στη σωματική μας ευεξία. Όσο μπορώ, λοιπόν, προσπαθώ να ξεκλέβω μία ώρα την ημέρα και να την αφιερώνω σε 'μένα.

Αφού περάσω λίγο χρόνο με την οικογένειά μου, θα ετοιμάσω το βραδινό μου γύρω στις 20.00, το οποίο φροντίζω να συνοδεύσω με σαλάτα η οποία θα περιέχει επίσης Κινόα Fytro, έτσι ώστε να έχω ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ώρες που θα αφιερώσουμε στον ύπνο συμβάλλουν σημαντικά σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα και μία υγιεινή ρουτίνα, οπότε φροντίζω να κοιμάμαι αρκετά νωρίς και να συμπληρώνω τις απαιτούμενες επτά ώρες ύπνου, όσο μπορώ.

Μικρές αλλαγές στη καθημερινή μας ρουτίνα - στο φαγητό, στη γυμναστική, στον προσωπικό μας χρόνο - μπορούν πραγματικά να αλλάξουν το πώς νιώθουμε και το πώς δείχνουμε. Γιατί όταν προσέχουμε τον εαυτό μας, είμαστε πιο αποτελεσματικοί με τις υποχρεώσεις και τους γύρω μας.