REAL LIFE TODAY I LOVE

#mybeautymission: Ανακαλύπτοντας τα fermented cosmetics


Τζένη Μπαλατσινού

15 Μαρτίου 2019

image.jpeg

Η φροντίδα που δίνουμε στον εαυτό μας, σωματική και ψυχική, είναι πολύ σημαντική και συχνά τείνουμε να τη ξεχνάμε - από τον χρόνο που θα αφιερώσουμε στο να χαλαρώσουμε μετά από μία κουραστική μέρα, μέχρι την περιποίηση του σώματος και της επιδερμίδας μας. Όλα είναι αλληλένδετα: Το πώς νιώθουμε μέσα μας συχνά γίνεται εμφανές στην εξωτερική μας όψη, ενώ το πώς αντιμετωπίζουμε την εμφάνισή μας έχει άμεση επίδραση στη ψυχική μας υγεία. Έτσι, ακόμα και μερικά λεπτά μέσα στη μέρα που θα τα αφιερώσουμε σε εμάς και μόνο, μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πώς νιώθουμε και δείχνουμε. Αυτό είναι κάτι που έμαθα με τον καιρό - να δημιουργώ ισορροπία και χρόνο στην καθημερινότητά μου, να δίνω σε εμένα όσα χρειάζομαι για να νιώθω όμορφα με τον εαυτό μου από τη στιγμή που θα ξυπνήσω, μέχρι τη στιγμή που θα ξαπλώσω.

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μίας γυναίκας, γύρω στην ηλικία των 30 με 40, που συνειδητοποιεί ακριβώς τι της ταιριάζει και τι όχι, ποια κομμάτια της καθημερινότητας της προσφέρουν ηρεμία, τα μικρά πράγματα που την κάνουν να νιώθει λαμπερή και υγιής μέσα και έξω, και αναγνωρίζει πως η προσωπική φροντίδα του εαυτού της είναι αυτό που τελικά της δίνει δύναμη, ενέργεια και αυτοπεποίθηση να πετυχαίνει αυτό που θέλει κάθε μέρα. Έχει μάθει πώς να αγαπά και να σέβεται τον εαυτό της. Κι αυτό, για εμένα, είναι το πιο σημαντικό.

Πρόσφατα, λοιπόν, ανακάλυψα μία νέα σειρά προϊόντων που έχει σκοπό να κάνει αυτό ακριβώς: Να δώσει σε μία γυναίκα σε αυτή τη δεκαετία της ζωής της, ακριβώς όσα χρειάζεται. Η σειρά Mission Y, που φέρνει στην Ελλάδα αποκλειστικά η Avon, δεν είναι μια ακόμη σειρά περιποίησης προσώπου. Το μυστικό της επιτυχίας της προέρχεται κυρίως από την υπέροχη και μοναδική ιεροτελεστία της εφαρμογής των προϊόντων, η οποία βασίζεται στην Ιαπωνική ομορφιά και τη φιλοσοφία του layering - δηλαδή, 4 βασικά βήματα, όπου εφαρμόζονται διαδοχικές στρώσεις του ίδιου ή διαφορετικών προϊόντων, με αθροιστική δράση.

Αυτό που με κέρδισε αμέσως από τη συγκεκριμένη σειρά είναι τα σπάνια και πρωτοποριακά συστατικά της. Άμεσα συνδεδεμένα με την πανάρχαια αυτή Ιαπωνική ιεροτελεστία ομορφιάς, οι μοναδικές συνθέσεις των προϊόντων της Mission Y είναι αποτέλεσμα ζύμωσης ρυζιού και ειδικής του επεξεργασίας, διαδικασίες που βασίζονται στην παραγωγή του ποτού sake, η οποία γίνεται ακόμα και σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, χειροποίητα. Αν και είμαι fan του sake, είναι αλήθεια πως μέχρι πρόσφατα δεν γνώριζα τον τρόπο παραγωγής του και σίγουρα όχι τα οφέλη των συστατικών του στην επιδερμίδα.

Ανακάλυψα, λοιπόν, πως το εκχύλισμα ζυμομυκήτων και τα φυσικά συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση για τη δημιουργία του διάσημου ιαπωνικού ποτού, έχουν προστεθεί στα προϊόντα περιποίησης της Mission Y, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία καλλυντικών, τα fermented cosmetics. Χάρη σε αυτό το προβιοτικό συστατικό, τα προϊόντα αυτά ενυδατώνουν και βελτιώνουν άμεσα το χρώμα, τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας. Ο συνδυασμός τους είναι, ουσιαστικά, μία ολόκληρη φιλοσοφία ζωής.

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα της Ιαπωνικής ιεροτελεστίας είναι να μην σκεφτόμαστε την περιποίηση της επιδερμίδας μας ως μία υποχρέωση, ως ένα αναγκαίο κακό ή μία αγγαρεία. Αντιθέτως, πρέπει να αποτελεί για εμάς ένα μέρος της καθημερινότητας μας, μια στιγμή χαλάρωσης. Παίρνοντας ως παράδειγμα τις Γιαπωνέζες, η περιποίηση δεν πρέπει να αποτελεί καθήκον, αλλά μία προσωπική ευχαρίστηση. Οι αρχαίες παραδόσεις ομορφιάς της χώρας τους περιλαμβάνουν ειδικές τεχνικές μασάζ, τις οποίες χρησιμοποιούν για να εφαρμόσουν τα προϊόντα καθαρισμού, τόνωσης ή ενυδάτωσης. Αυτά τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να απορροφώνται γρήγορα και να διευκολύνουν το layering. Έτσι, κάθε βήμα του τελετουργικού ενισχύει την αποτελεσματικότητα του προηγούμενου, διατηρώντας την επιδερμίδα νεανική και λαμπερή. Είναι μία ιεροτελεστία που πιστεύω πως μπορεί να δώσει μερικές υπέροχες στιγμές χαλάρωσης και να ενισχύσει το self care που αξίζουμε να δίνουμε στον εαυτό μας καθημερινά.

Σύμφωνα με την ιαπωνική τεχνική, απλώνετε αρχικά μία μικρή ποσότητα απ' το κάθε προϊόν στην παλάμη μας, το αφήνετε να πάρει την θερμοκρασία του σώματος και μετά το εφαρμόζετε με απαλές κινήσεις στην επιδερμίδα σας.

Το τελετουργικό αυτό, είναι η στιγμή της ημέρας για να δώσετε στον εαυτό σας τη φροντίδα που του αξίζει, που θα νιώσετε ήρεμες και να γεμίσετε αυτοπεποίθηση. Το δέρμα σας, θα σας ανταποδώσει τη φροντίδα αυτή που του δίνετε και κυρίως μελλοντικά - κι αυτό είναι κάτι που μπορώ να σας το εγγυηθώ. Η σύγχρονη τεχνολογία των προϊόντων της σειράς Mission Y, σε συνδυασμό με την αρχαία, παραδοσιακή ιαπωνική σοφία, δημιουργεί ένα ιδανικό αποτέλεσμα, προσφέροντας ό,τι χρειάζεται μία γυναίκα που γνωρίζει τον εαυτό της και όλα όσα χρειάζεται. Είμαι σίγουρη θα την λατρέψετε όπως και εγώ!