REAL LIFE TODAY I LOVE

#mybeautymission: Το αγαπημένο μου layering περιποίησης


Τζένη Μπαλατσινού

26 Μαρτίου 2019

avon_0747a.jpg

Έρχονται στιγμές στη ζωή μας, που συνειδητοποιούμε πως η φροντίδα που δίνουμε στους γύρω μας - στην οικογένειά μας, στους φίλους μας, στους κοντινούς μας ανθρώπους - είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη φροντίδα που δίνουμε στον εαυτό μας. Οι γυναίκες - και ειδικά οι εργαζόμενες - έχουμε την ανάγκη να χαλαρώσουμε, να νιώσουμε ήρεμες και γεμίσουμε αυτοπεποίθηση στο τέλος της μέρας. Σίγουρα, η γοητεία μίας γυναίκας πηγάζει από την ανεπιτήδευτη χάρη της, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζει τον εαυτό της εξωτερικά, όπως και να τον εξελίσσει εσωτερικά.

Η εσωτερική μας εξέλιξη ως μητέρες, κόρες, αδερφές, φίλες, εργαζόμενες, αλλά και σύντροφοι, είναι μία αέναη προσπάθεια, που δεν σταματά ποτέ. Το ίδιο συμβαίνει με το σώμα, όπως και με την επιδερμίδα μας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο φιλικά τον χρόνο. Πλέον, έχω συνειδητοποιήσει πως με κερδίζουν προϊόντα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη διαδικασία της περιποίησης, ενώ έχουν ποιοτικά και ουσιαστικά αποτελέσματα. Πρόσφατα, λοιπόν, ανακάλυψα μία νέα σειρά προϊόντων που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, καθώς κρύβει μέσα της μία μοναδική φιλοσοφία, η οποία βασίζεται στις γνώσεις των γυναικών από την Ιαπωνία και την ξεχωριστή ιεροτελεστία τους για τη φροντίδα του δέρματος. Είναι γνωστό ότι οι Γιαπωνέζες διατηρούν εδώ και αιώνες μία πλούσια κληρονομιά στην ομορφιά, με βάση τα φυσικά συστατικά και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως και τις παραδοσιακές τεχνικές.

Και αυτό ακριβώς κατάφερε να "κλείσει" μέσα της η σειρά Mission Εclat, που παρουσιάζει στην Ελλάδα αποκλειστικά η Avon. Η σειρά έχει ως έμπνευση την επιγενετική, δηλαδή την επιστήμη που μελετά τις αλλαγές στην έκφραση των γονιδίων και τους παράγοντες που την επηρεάζουν. Η mRNA τεχνολογία της, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς των κυττάρων της επιδερμίδας και ενθαρρύνει την παραγωγή του κολαγόνου και της ελαστίνης, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Αυτό που, όμως, την κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει, για εμένα, είναι η ιεροτελεστία της εφαρμογής των προϊόντων: Το βασικό στοιχείο της τεχνικής αυτής είναι το layering, δηλαδή η διαδοχικές στρώσεις διαφορετικών ή ίδιων προϊόντων, με αθροιστική δράση.

Η πορσελάνινη επιδερμίδα των γυναικών από την Ιαπωνία, αποτελεί διαχρονικά το ιδεατό της αγνής και αψεγάδιαστης ομορφιάς - κάτι που οφείλεται στο ότι ήταν από τις πρώτες που ανακάλυψαν την τέχνη του skincare, το οποίο έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία και την κουλτούρα τους. Συχνά αναφέρονται στο όμορφο δέρμα ως mochi-hada - δηλαδή το δέρμα που είναι απαλό και λαμπερό. Η φιλοσοφία τους βασίζεται στην θρεπτική και ήπια περιποίηση, αλλά και στη δέσμευση σε μία καθημερινή ρουτίνα. Σκοπός τους είναι να διατηρήσουν μία επιδερμίδα την οποία θα δείχνουν περήφανα, χωρίς να χρειάζονται μακιγιάζ, ενώ ολόκληρη η διαδικασία αποτελεί μία μοναδική ιεροτελεστία. Τα βήματα αυτής της ιεροτελεστίας, θα μοιραστώ μαζί σας παρακάτω:

Βήμα 1ο

Το πρώτο μας βήμα, είναι ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου μας με το Mission Eclat Cleansing Foam, το οποίο έχει υπέροχη μυρωδιά τριαντάφυλλου, ενώ αφαιρεί αποτελεσματικά τους ρύπους και κάνει την επιδερμίδα εξαιρετικά απαλή. Εδώ να σημειώσουμε πως χρειάζεται να έχουμε αφαιρέσει πρώτα το μακιγιάζ μας - όπως κάνουν και οι Γιαπωνέζες.

Βήμα 2ο

Σειρά έχει η βαθιά ενυδάτωση. Αφού πλέον έχουμε καθαρίσει την επιδερμίδα μας, χρησιμοποιούμε την Mission Eclat Treatment Lotion, για να της δώσουμε την απαραίτητη υγρασία που έχει ανάγκη. Η υγρή σύνθεσή της διεισδύει στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας και την κάνει να δείχνει λαμπερή και νεανική.

Βήμα 3ο

Το τρίτο βήμα περιλαμβάνει το Mission Eclat Concentrated Essence και έχει σκοπό τη βαθιά θρέψη της επιδερμίδας. Ουσιαστικά, δημιουργεί ένα υγιές φράγμα, μέσα από ένα εκχύλισμα ζυμομυκήτων με αμινοξέα, το οποίο διατηρεί την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματός μας.

Βήμα 4ο

Τέταρτο και τελευταίο βήμα της ιεροτελεστίας, είναι η εφαρμογή της Mission Eclat Rejuvenating Day and Night Cream, για απόλυτη προστασία. Η πυκνότητα της κρέμας απορροφάται γρήγορα και βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος, ενώ διατηρεί ενεργά τα συστατικά των προηγούμενων συνθέσεων.

Όλα τα προϊόντα της σειράς, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να απορροφούνται γρήγορα και να βοηθούν στη διαδοχική αυτή ιεροτελεστία, ακριβώς όπως ζητά η Ιαπωνική φιλοσοφία. Αφού, λοιπόν, πραγματοποιήσουμε και τα 4 βασικά βήματα, συμπληρώνουμε με τη Mission Eclat Eye and Lip Nourishing Cream, η οποία επικεντρώνεται στην ελαστικότητα της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια και τα χείλη, ενώ μειώνει τις λεπτές γραμμές και την εμφάνιση δυσχρωμιών.

Μία γυναίκα που αγαπά και σέβεται τον εαυτό της, γνωρίζει πως ο χρόνος που αφιερώνει στο να χαλαρώσει και να επικεντρωθεί στη φροντίδα του σώματος και του πνεύματός της, είναι πολύτιμος. Η σειρά Mission Eclat και η Ιαπωνική ιεροτελεστία περιποίησης, έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό: Να αποκτήσουμε την αίσθηση υγείας, νεανικότητας και αυτοπεποίθησης που μπορεί μερικές φορές να χάνουμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας - και αυτός, άλλωστε, ήταν ένας απ' τους λόγους για τους οποίους την ξεχώρισα.

Δείτε το video με το layering: