REAL LIFE TODAY I LOVE

Tα δικά μου μυστικά για να διατηρώ τα ρούχα σαν καινούργια


Τζένη Μπαλατσινού

27 Δεκεμβρίου 2021

image
photo credits: Αλίνα Κέκη
Τα φοράς συνέχεια, δένεσαι με ό,τι συμβολίζουν, τα συνδέεις με τις καλύτερες στιγμές της ζωής σου, με εμπειρίες που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Τα ρούχα χρειάζονται extra περιποίηση και φροντίδα για να δείχνουν πάντα καινούργια πάνω μου, όσες φορές κι αν τα επιλέγω για τις εξόδους μου. 

Την πρώτη φορά που φοράς ένα αγαπημένο σου ρούχο, σχεδόν το ερωτεύεσαι. Η όψη του, η υφή του, ο τρόπος που δείχνει στους γύρω σου και σε σένα, κοιτάζοντάς σε στον καθρέφτη, αγγίζουν την τελειότητα και το μόνο που θες, είναι να βρεις κάθε τρόπο για να τα διατηρείς αναλλοίωτα στον χρόνο χωρίς ξεθώριασμα στα χρώματα ή φθορές στις ίνες από τα πολλά πλυσίματα.

Με μια τόσο γεμάτη καθημερινότητα σε ταυτόχρονους ρόλους και υποχρεώσεις που σε μεταμορφώνουν σε superwoman, έχω βρει μερικά σωτήρια tips που κάνουν κάθε ρούχο μου στην ντουλάπα να δείχνει καινούργιο χωρίς πολλή προσπάθεια. Από το σωστό στέγνωμα και σιδέρωμα μέχρι την επιλογή του κατάλληλου πλυντηρίου που δείχνει ακόμη και στα πιο ευαίσθητα υφάσματα την απαραίτη φροντίδα, η διαδικασία αν γίνεται μεθοδικά και προσεκτικά, είναι αρκετά απλή.

Ένα από τα βασικά μυστικά που έχω ανακαλύψει για τη φροντίδα των ρούχων, είναι ότι αποφεύγω το καυτό νερό κατά την πλύση τους. Έτσι τα χρώματα δείχνουν πιο ζωηρά, ειδικα, γυρίζοντας το μέσα έξω στα ρούχα μου προτού τα βάλω για πλύσιμο. Οι μικροί κύκλοι πλυσίματος είναι μια ακόμη λύση που τα κρατάει μακριά από φθορές ενώ το κλειδί για να δείχνουν πάντα σαν νέα, είναι να αερίζονται καλά πριν πλυθούν.

Jenny.Gr
photo credits: Δώρα Δημητρίου

Με το σωστό απορρυπαντικό που ταιριάζει κάθε φορά στις απαιτήσεις ακόμη και του πιο ευαίσθητου ρούχου, εξασφαλίζεις μεγαλύτερη προστασία. Όταν έρχεται η ώρα του σίδερου μετά φυσικά από ένα καλό στέγνωμα, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να το καθαρίσεις καλά όσο είναι ακόμη ζεστό με ένα κομμάτι ύφασμα ώστε την επόμενη φορά να μην αφήσει σκιές στα ρούχα.

Jenny.Gr
photo credits: Δώρα Δημητρίου

Το πρώτο μέλημα απ΄ όλα είναι φυσικά η επιλογή του πλυντηρίου που τα φιλοξενεί και η εξασφάλιση της φρεσκάδας τους υπογράφεται μέσα από την ταυτότητα της Beko. Τα νέα της πλυντήρια, χάρη στην τεχνολογία SteamCure διώχνουν και τους πιο δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα, κάνοντάς τα να μοιάζουν με καινούργια και διευκολύνουν τη ζωή κάθε πολυάσχολης γυναίκας.

Jenny.Gr
photo credits: Δώρα Δημητρίου

Μάλιστα, στη χαμηλή δράση του Outdoor / Sports Program αποτρέπουν την τριβή των ρούχων μέσα στο τύμπανο, βοηθώντας τα να διατηρήσουν τα αδιάβροχα χαρακτηριστικά τους και την αναπνοή τους ενώ στον σχεδιασμό κινητήρα χωρίς ψήκτρες, τα ProSmart Inverter Motor προσφέρουν ενεργειακή απόδοση, χαμηλότερα επίπεδα ήχου και μεγαλύτερη αντοχή - όλα σε ένα μόνο μηχάνημα.

Jenny.Gr
photo credits: Δώρα Δημητρίου

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως η συσκευή που έχεις στο σπίτι σου και περιποιείται μοναδικά τα ρούχα σου, εστιάζει σε μηχανισμούς καινοτομίας και απλοποιεί την καθημερινότητά σου, κάνοντάς την πιο άνετη. Έτσι, εξοικονομείς χρόνο και κόπο και αυτό σε βοηθάει να αφιερώνεις τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό και την οικογένειά σου, απολαμβάνοντας τα ρούχα σου όπως ακριβώς ήταν τη μέρα που τα αγόρασες.

Jenny.Gr
photo credits: Δώρα Δημητρίου