REAL LIFE TODAY I LOVE

Η σημασία του να επανασυνδέεσαι με τη φύση κάθε μέρα


Τζένη Μπαλατσινού

19 Μαΐου 2022

Η σημασία του να επανασυνδέεσαι με τη φύση κάθε μέρα
photo credits: Δώρα Δημητρίου
Η ανάγκη να ενισχύσουμε τη σχέση μας με τη φύση και την αγνότητα που προσφέρει στη ζωή μας, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ

Αν έπρεπε να περιγράψω σε τίτλους όσα μου έλειψαν στα δύο χρόνια πανδημίας, από τα πρώτα στην κορυφή της λίστας θα ήταν η επαφή με τη φύση. Η ολοκληρωτική, βαθιά και ουσιαστική επαφή, όχι η πρόσκαιρη και φευγαλέα. Ζήσαμε πολλά από την αρχή της Covid εποχής, κάποια τα ξεπεράσαμε και με κάποια συνηθίσαμε να ζούμε μαζί τους.

Παράλληλα με όλα αυτά, οι ρόλοι που αναλαμβάνουμε (θέλοντας και μη) ως σύγχρονες γυναίκες ολοένα και αυξάνονται. Μαζί με τις υποχρεώσεις που φέρνουν, δημιουργούν μια καθημερινότητα που γίνεται συνεχώς πιο απαιτητική, σε κάθε επίπεδο. Γι' αυτό και τώρα, η ανάγκη να ενισχύσουμε τη σχέση μας με τη φύση και την αγνότητα που προσφέρει στη ζωή μας, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Είναι ώρα να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να ξεκαθαρίσουμε τις προτεραιότητές μας. Κι αν με ρωτάτε, η δική μου καθημερινότητα άλλαξε από τότε που έθεσα σε πρώτη προτεραιότητα την πνευματική και σωματική μου υγεία και ευεξία, και φυσικά εκείνη των παιδιών μου.

Αν είσαι μητέρα, ξέρεις πολύ καλά πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από τα πιο αγνά στοιχεία στη διατροφή τους. Αφετηρία όλων αυτών; Το νερό. Το οποίο, όπως έλεγε και ο Leonardo da Vinci, είναι «η κινητήριος δύναμη της φύσης». Η πιο αναζωογονητική εμπειρία ακούει στο όνομα AQUA Carpatica και σε επιστρέφει εκεί που ανήκεις. Σε φροντίζει, νοιάζεται για σένα και τα παιδιά σου και επαναφέρει την πολύτιμη ισορροπία στο δύσκολο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Jenny.Gr
photo credits: Δώρα Δημητρίου

Πολλές φορές, θεωρούμε δεδομένο το νερό όπως και τον αέρα αλλά το AQUA Carpatica σε κάνει να νιώσεις την ανάγκη για τη μοναδικότητά του, απλά δοκιμάζοντάς το. Με μια γουλιά, βιώνεις ένα απρόσμενο «καθαρτικό» ταξίδι στη φύση και στον χρόνο, χάρη σε ένα νερό που πηγάζει βαθιά μέσα από τα Καρπάθια Όρη, μια αρχέγονη γη, το τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, ανέγγιχτο από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία και μακριά από κάθε ανθρώπινη παρέμβαση.

Η αγνή και απαράμιλλη γεύση του σε συνδυασμό με τις ευεργετικές του ιδιότητες, είναι η καθημερινή επανασύνδεση με τη μητέρα φύση, τη γη, τις ρίζες μας που έχουμε τόσο ανάγκη. Για να διατηρούμε την εσωτερική μας γαλήνη αλλά και να γεμίζουμε ενέργεια και δύναμη, σε μια καθημερινότητα που δεν σταματά ποτέ.

To AQUA Carpatica προσφέρει όλα αυτά που χρειάζεται κάθε σύγχρονη γυναίκα, χωρίς να πρέπει να κάνεις πολλά. Επωφελείσαι από τις ιδιότητές του απλά και μόνο κάθε φορά που το απολαμβάνεις, σε κάθε στιγμή της ημέρας. Προσωπικά νιώθω ότι μεταμορφώνομαι από την αναζωογόνηση που λαμβάνω, όπως και τα παιδιά μου, από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο.

Αυτό που απολαμβάνω, μεταξύ άλλων, σε αυτό το νερό, είναι η πολύ προσεγμένη συσκευασία του για τα μικρότερα παιδιά. Η συσκευασία kid με στόμιο πιπίλα έχει κάνει πλέον τη διαδικασία του νερού για τον μικρό μου παιχνιδάκι, χωρίς να βρέχονται τα ρουχαλάκια του.

Jenny.Gr

Κάτι άλλο που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, είναι πως πρόκειται για ένα φυσικά αγνό νερό καθώς το Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό έχει μηδέν νιτρικά και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό σχεδόν μηδέν νιτρικά (0.6mgr/l), γεγονός που το καθιστά ιδανικό για άτομα που έχουν αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης, όπως μωρά, παιδιά, μέλλουσες μητέρες, θηλάζουσες, αλλά και για όποιον επιθυμεί έναν πιο ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Η πρόσληψη νιτρικών σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από προβλήματα υγείας, όπως γαστρικά προβλήματα και προβλήματα στον μεταβολισμό, κυρίως στον θυρεοειδή και το κυκλοφοριακό σύστημα. Ακόμη πιο βλαβερή όμως, μπορεί να αποδειχθεί η μεγάλη κατανάλωση νιτρικών για τις έγκυες, τα βρέφη και τα παιδιά, ενώ σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σοβαρών προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα. Αυτός είναι ο λόγος που η κρατική σύσταση για την κατανάλωση νιτρικών σε επτά χώρες της ΕΕ (Γερμάνια, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) είναι 10mg/L NO3 maximum για τα βρέφη, τα μικρά παιδιά και τις εγκυμονούσες.

Jenny.Gr

Στη δική μου καθημερινότητα, τόσο το Φυσικό Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό όσο και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και ο ιδανικός σύντροφος. Η μέρα μου ξεκινάει με το Φυσικώς Ανθρακούχο Νερό για ευεξία ενώ έχω πάντα ένα μπουκάλι κοντά μου όταν αθλούμαι. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό βρίσκεται πάντα στο τραπέζι για όλη την οικογένεια, κυρίως την ώρα του φαγητού, και μας ακολουθεί σε όλες μας τις δραστηριότητες, χαρίζοντάς την απαραίτητη ενυδάτωση.

Γιατί είναι και τα δύο τόσο πολύτιμα; Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό και το Φυσικό Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica πληρούν όλες τις κορυφαίες προδιαγραφές ποιότητας όπως το ισορροπημένο PH, τα διττανθρακικἀ άλατα και τους φυσικούς ηλεκτρολύτες (μεταλλικά στοιχεία) και πολλά άλλα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι δεν περιέχουν ενισχυτικά γεύσης, πρόσθετα και τεχνητό ανθρακικό νάτριο.

Θα μπορούσα να καταγράψω πολλούς ακόμη λόγους. Για μένα όμως, η μεγαλύτερη απόδειξη πως το AQUA Carpatica είναι το νερό μου, είναι το γεγονός ότι πληροί όλα τα κριτήρια ενός άριστου νερού τόσο προς πόση όσο και συνολική ευεξία.