REAL LIFE TRUE STORIES

Οι γυναίκες πίσω από την επιτυχία 5 σπουδαίων ανδρών


The Jennettes

22 Ιουνίου 2021

Οι γυναίκες πίσω από την επιτυχία 5 σπουδαίων ανδρών
Μητέρες, σύντροφοι, αδελφές – οι γυναίκες παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή κάθε άνδρα. Οι πιο επιτυχημένοι του κόσμου, μάλιστα, όπως ο Elon Musk και ο Steve Jobs εξέφρασαν πολλές φορές την ευγνωμοσύνη τους απέναντι σε εκείνες που τους βοήθησαν να αγγίξουν, ή και να ξεπεράσουν, τα όνειρά τους.

Μητέρες, σύντροφοι, αδελφές – οι γυναίκες παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή κάθε άνδρα. Οι πιο επιτυχημένοι του κόσμου, μάλιστα, όπως ο Elon Musk και ο Steve Jobs εξέφρασαν πολλές φορές την ευγνωμοσύνη τους απέναντι σε εκείνες που τους βοήθησαν να αγγίξουν, ή και να ξεπεράσουν, τα όνειρά τους.

Παρακάτω, θα δούμε τις γυναίκες πίσω από την επιτυχία μερικών από τους σπουδαιότερους άνδρες του κόσμου:

Elon και Maye Musk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

H Maye Musk είναι η γυναίκα που γέννησε και ανέθρεψε τον ιδρυτή της Tesla. Η μητέρα του Elon Musk έχει δηλώσει πως είχε καταλάβει την ιδιοφυία του από την εποχή που εκείνος ήταν τριών ετών. Μοναδική της ανησυχία, ήταν αν θα χρησιμοποιούσε σωστά το ταλέντο του. «Γι’ αυτό και επένδυσα σ’ εκείνον από την αρχή».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

Στα 31 της λοιπόν, που είχε ήδη τρία παιδιά τα οποία μεγάλωνε μόνη, έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να τα βοηθήσει να πετύχουν. Ίδρυσε, έτσι, τη δική της επιχείρηση και εργαζόταν νυχθημερόν. Τους δίδαξε με αυτόν τον τρόπο την αξία της ανεξαρτησίας, της ευγένειας, της ειλικρίνειας και της ευγένειας, «να είναι καλά παιδιά, να δουλεύουν σκληρά και να καταφέρουν μεγάλα πράγματα».

Steve και Laurene Powell Jobs

«Πίσω από έναν ισχυρό άνδρα, βρίσκεται μία ακόμη ισχυρότερη γυναίκα», λέει η γνωστή φράση. Η Laurene, όμως, βρισκόταν δίπλα κι όχι πίσω από το σύζυγό της και ιδρυτή της Apple, Steve Jobs. 

«Ήμουν στο parking, κρατώντας το κλειδί του αυτοκινήτου στο χέρι, και σκέφτηκα: Αν ήταν το τελευταίο μου βράδυ στη Γη, θα ήθελα να το περάσω σε επαγγελματική συνάντηση ή με αυτήν τη γυναίκα; Διέσχισα το parking, τη ρώτησα αν θα ήθελε να φάμε μαζί. Απάντησε θετικά, περπατήσαμε στην πόλη και από τότε, είμαστε μαζί», είπε εκείνος κάποτε. 

Εξαιτίας της, άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του. Δεν αργούσε να γυρίσει στο σπίτι για να τη βοηθά με τα παιδιά. «Χιόνιζε όταν παντρευτήκαμε», της έγραψε σε ερωτική επιστολή. «Τα χρόνια πέρασαν, ήρθαν τα παιδιά, καλές στιγμές, δύσκολες στιγμές, αλλά ποτέ κακές. Η αγάπη και ο σεβασμός μας άντεξαν και μεγάλωσαν».

Mark Zuckerberg και Karen Kempner

Η Karen Kempner είναι η μητέρα του ιδρυτή και CEO του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε. Είναι ψυχίατρος κι άφησε την καριέρα της στην άκρη, προκειμένου να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της. Ανέλαβε, ωστόσο, τη διαχείριση του γραφείου του συζύγου της και πατέρα του Zuckerberg, Edward.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edward Zuckerberg (@ekzooks)

«Η γυναίκα μου είναι superwoman. Κατάφερνε να δουλεύει και να είναι σπίτι», έχει δηλώσει για εκείνη. Όσο για τον Mark, εκμυστηρεύτηκε πως «είμαι περήφανος για τη μαμά μου, ό, τι κι αν γίνει. Θέλω να βγω να το φωνάξω».

Keanu Reeves και Patricia Taylor

O Keanu Reeves και η μητέρα του, Patricia Taylor, είναι πολύ δεμένοι. Συμπεριφέρονται σαν φίλοι, ενώ εκείνη προτιμά να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τον στηρίζει με όλη της τη δύναμη και, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, σ’ εκείνη οφείλει την επιτυχία του.

«Είναι εντάξει το να γίνω ηθοποιός;», τη ρώτησε στα 15 του χρόνια. «Κάνε ό, τι θέλεις, αγάπη μου», του απάντησε. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα.

Leonardo DiCaprio και Irmelin Indenbirken

«Η μητέρα μου είναι ένα κινούμενο θαύμα», έχει πει ο Leonardo DiCaprio για την Irmelin Indenbirken. Ο ηθοποιός της δίνει τα εύσημα για την επιτυχία του και εμφανίζεται μαζί της στις σημαντικές εκδηλώσεις. «Δε μεγάλωσα με πολλά προνόμια. Μεγάλωσα σε μία πολύ δύσκολη γειτονιά στο Los Angeles. Αυτή η γυναίκα οδηγούσε τρεις ώρες κάθε μέρα για να με πάει σε άλλο σχολείο, για να μου παρέχει νέες ευκαιρίες».

Η Irmelin τον μεγάλωσε ολομόναχη, ενώ η δική της ζωή ήταν σκληρή. Μεγάλωσε φτωχικά, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Ρωσία όταν ήταν έφηβη. Δυσκολεύτηκε, υπέμεινε σκληρές συνθήκες, αλλά τα κατάφερε. Κι ο γιος της έγινε ένας από τους πιο αξιοσέβαστους καλλιτέχνες του κόσμου.

 

πηγή φωτογραφίας: Ideal/Getty Images

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr