REAL LIFE TRUE STORIES

Η συγκινητική ιστορία μιας 15χρονης που δώρισε τα μαλλιά της και έναν χρόνο μετά, ανακάλυψε πως και η ίδια πάσχει από καρκίνο


The Jennettes

22 Ιουνίου 2021

Η συγκινητική ιστορία μιας 15χρονης που δώρισε τα μαλλιά της και έναν χρόνο μετά, ανακάλυψε πως και η ίδια πάσχει από καρκίνο
H Kiya στα 15 της, αποφάσισε να κόψει και να δωρίσει τα μαλλιά της σε παιδιά με καρκίνο. Έναν χρόνο αργότερα, ανακάλυψε πως και η ίδια έχει αφού διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin στο τέταρτο στάδιο.

H Kiya στα 15 της, αποφάσισε να κόψει και να δωρίσει τα μαλλιά της σε παιδιά με καρκίνο. Έναν χρόνο αργότερα, ανακάλυψε πως και η ίδια έχει αφού διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin στο τέταρτο στάδιο. 12 μήνες λοιπόν, μετά τη δωρεά της στη μη κερδοσκοπική οργάνωση, Little Princess Trust, που παρέχει δωρεάν περούκες σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, η Kiya έλαβε και τη δική της, ενώ συνεχίζει με το ίδιο πάθος την αποστολή της. 

Η έφηβη Kiya από το Leicestershire, 365 ημέρες πριν δώσει τη δική της μάχη με τον καρκίνο, θυμάται την περίοδο που άρχισε να βλέπει βίντεο, με μικρά κορίτσια που άνοιγαν κουτιά και είχαν επιτέλους τη δική τους περούκα που έμοιαζε με τα φυσικά μαλλιά που είχαν χάσει. Κάπως έτσι, αποφάσισε κι εκείνη να συνδράμει στο σπουδαίο αυτό έργο, κόβοντας και δωρίζοντας τα μαλλιά της, μόνο και μόνο για να μοιράσει μερικά ακόμη χαμόγελα μέσα από τη δωρεά της.

Όπως δηλώνει η ίδια: «Σου δίνει χαρά το ότι έκανες κάποιον να χαμογελάσει. Ότι έδωσες την ευκαιρία σε κάποιον να νιώσει αυτοπεποίθηση». Ωστόσο, έναν χρόνο μετά τη σπουδαία πράξη της, ανακάλυψε πως και η ίδια έχει καρκίνο. «Τη μέρα που έδινα GCSE, έμαθα πως είχα καρκίνο, και ομολογουμένως αυτό ήταν πολύ αγχωτικό. Ωστόσο, πήγα στο σχολείο και έδωσα κανονικά». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Η δική της περιπέτεια υγείας ξεκίνησε όταν ψηλάφησε έναν όγκο στο λαιμό της. Μετά τη διάγνωση, η φιλανθρωπική οργάνωση Little Princess Trust, στην οποία είχε πραγματοποιήσει την εθελοντική της δωρεά, χάρισε και στην ίδια μια περούκα μετά τις χημειοθεραπείες της. «Όταν λούστηκα, έφυγε μία τούφα από τα μαλλιά μου και κατάλαβα πως χρειαζόμουν κι εγώ περούκα. Έλαβα μία ευτυχώς. Αποφάσισα να ξυρίσω τα μαλλιά μου. Και το έκανα».

Η μητέρα της έφηβης δηλώνει πως η ίδια δεν σκέφτεται ποτέ τον εαυτό της και πως ακόμη και τώρα, νοιάζεται μόνο τους άλλους. Τα λόγια της μαμάς της επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι η Kiya εξακολουθεί να συγκεντρώνει χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο και άλλες παρόμοιες οργανώσεις, έχοντας πλέον στο πλευρό της μερικούς πολύ διάσημους υποστηρικτές.

Ανάμεσά τους, και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σκωτίας και αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, Andy Robertson. Όπως έχει πει ο ίδιος για εκείνη: «Είναι τόσο σημαντικό να παραμείνεις δυνατή και να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι. Δεν θα περπατήσεις ποτέ μόνη σου».

Δείτε ακόμη: 6 celebrities που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού