REAL LIFE TRUE STORIES

«American Murder: The Family Next Door»: Η υπόθεση γυναικοκτονίας που συγκλόνισε την Αμερική


Σύρμα Κιουπελόγλου

23 Ιουνίου 2021

«American Murder: The Family Next Door»
Μία συγκλονιστική αληθινή ιστορία φέρνει στις οθόνες μας η πλατφόρμα του Netflix. Το νέο ντοκιμαντέρ «American Murder: The Family Next Door» αναλύει την υπόθεση δολοφονίας που συγκλόνισε την Αμερική το 2018. 

Μία συγκλονιστική αληθινή ιστορία φέρνει στις οθόνες μας η πλατφόρμα του Netflix. Το νέο ντοκιμαντέρ «American Murder: The Family Next Door» αναλύει την υπόθεση δολοφονίας που συγκλόνισε την Αμερική το 2018. 

Η εγκυμονούσα Shanann Watts κηρύσσεται αγνοούμενη μαζί με τις κόρες της, την 4χρονη Bella και την 3χρονη Celeste, μέχρι που αποκαλύπτεται ότι στην πραγματικότητα έχουν δολοφονηθεί από τον Chris Watts, σύζυγο της Shanann και πατέρα των παιδιών της. Ας πιάσουμε όμως το νήμα από την αρχή.

Στις 13 Αυγούστου του 2018, περίπου στις 2 τα ξημερώματα η Shanann επιστρέφει στο σπίτι της στο Frederick του Colorado από επαγγελματικό ταξίδι στην Arizona. Η φίλη και συνάδελφος της, Nickole Atkinson, την αφήνει εκεί με το αυτοκίνητο. Λίγες ώρες αργότερα προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της αλλά δεν τα καταφέρνει. H ανησυχία που την κατακλύζει, αυξάνεται όταν μαθαίνει ότι η Shanann δεν εμφανίστηκε στο προγραμματισμένο ραντεβού με τον γυναικολόγο της. Η ίδια αμέσως τηλεφωνεί στον Chris, που είναι στη δουλειά, αλλά και στην αστυνομία. 

jenny.gr

Οι αστυνομικοί, φτάνοντας στο σπίτι το απόγευμα της ίδιας μέρας, δεν βρίσκουν σημάδια εγκληματικής ενέργειας αλλά βρίσκουν τον σκύλο της οικογένειας, το αυτοκίνητο της Shanann με τα καθισματάκια των κοριτσιών στο γκαράζ, την τσάντα της με το κινητό και τα κλειδιά της μέσα και τη βέρα της ακουμπισμένη στο κομοδίνο. 

Το FBI και το Γραφείο Ερευνών του Colorado (CBI) μπήκαν στην έρευνα την επόμενη κιόλας ημέρα. Ο Chris είπε αρχικά στην αστυνομία ότι δεν είχε ιδέα πού θα μπορούσε να είναι η οικογένειά του και ότι δεν είχε δει τη γυναίκα του από τις 5:15 π.μ. την προηγούμενη μέρα, όταν εκείνος έφυγε για δουλειά. Λίγο αργότερα μάλιστα, παραχώρησε συνεντεύξεις έξω από το σπίτι του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας την επιστροφή της συζύγου και των θυγατέρων του. 

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές ψάχνοντας τα τηλεφωνικά αρχεία του Chris, ανακάλυψαν ότι είχε εξωσυζυγική σχέση με μία από τους συναδέλφους του στην Anadarko Petroleum. Στη συνέχεια, στις 15 Αυγούστου, δύο ημέρες δηλαδή, μετά την εξαφάνιση της συζύγου και των παιδιών του, ο Chris αποτυγχάνει σε ένα τεστ ανίχνευσης ψεύδους και τότε όλα αλλάζουν. 

jenny.gr

Ο ίδιος είπε στην αστυνομία ότι θα αποκάλυπτε όλη την αλήθεια αρκεί να τον άφηναν να μιλήσει με τον πατέρα του πρώτα και έτσι κι έγινε. Ο Chris ομολόγησε στον πατέρα του ότι σκότωσε την σύζυγο του, λέγοντας ότι ήταν τυφλωμένος από το μίσος καθώς εκείνη σκότωσε τις κόρες τους για να τον εκδικηθεί επειδή της ζήτησε διαζύγιο. Υπέδειξε μάλιστα την τοποθεσία όπου έθαψε τα πτώματα και η οποία ανήκε στην Anadarko Petroleum. Πράγματι οι αστυνομικοί βρήκαν εκεί το σώμα της Shanann σε έναν ρηχό τάφο και τα σώματα των δύο κοριτσιών σε δεξαμενές πετρελαίου.

Τον Νοέμβριο του 2018 όμως, ο Chris άλλαξε ξανά την κατάθεση του. Αυτή τη φορά, ομολόγησε ότι σκότωσε και τη σύζυγό του και τις κόρες του και δήλωσε ένοχος και για τις εννέα κατηγορίες εναντίον του: πέντε κατηγορίες δολοφονίας πρώτου βαθμού, (συμπεριλαμβανομένων δύο επιπλέον κατηγοριών για τις κόρες του επειδή ήταν παιδιά κάτω των 12 ετών), μία κατηγορία για παράνομο τερματισμό μια εγκυμοσύνης και τρεις κατηγορίες παραβίασης ενός νεκρού ανθρώπινου σώματος.

Τελικά, καταδικάστηκε σε πέντε ισόβιες ποινές (τρεις διαδοχικές και δύο ταυτόχρονες) για τις δολοφονίες, συν 84 ακόμη χρόνια για τα υπόλοιπα εγκλήματα. 

jenny.gr

Παρόλου που ο Chris δήλωσε ένοχος και για τις τρεις δολοφονίες, δεν είπε τι συνέβη στα αλήθεια το πρωί της 13ης Αυγούστου του 2018. Η συνέντευξη όμως, διάρκειας πέντε ωρών με ερευνητές από τη φυλακή που ακολούθησε, αποκάλυψε την αλήθεια. Αφού καβγάδισε με την Shanann εκείνο το πρωί επειδή της ζήτησε να χωρίσουν, ο Chris την στραγγάλισε μέχρι θανάτου. Ενώ προσπαθούσε να κατεβάσει το σώμα της γυναίκας του από τον πάνω όροφο του σπιτιού, η Bella και η Celeste ξύπνησαν και τον ρώτησαν τι συνέβαινε. Εκείνος τους είπε ότι η μαμά τους αρρώστησε, τις έβαλε στο φορτηγό μαζί με το πτώμα, οδήγησε μέχρι τις εξορύξεις πετρελαίου και στην συνέχεια έπνιξε με τη σειρά τα κορίτσια με μια μπλούζα ενώ καθόταν στα καθισματάκια τους και πέταξε τα τρία πτώματα.

Σήμερα, ο Chris συνεχίζει να εκτίει τις ποινές ισόβιας κάθειρξης του σε φυλακή υψίστης ασφάλειας στο Wisconsin, όπου μεταφέρθηκε λόγω «ανησυχίας για την ασφάλεια του» τον Δεκέμβριο του 2018. 

Πηγή φωτογραφιών imdb
 

Δείτε ακόμη: Που ακριβώς γυρίστηκαν διάσημες ταινίες και σειρές; 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr