REAL LIFE TRUE STORIES

H Britney Spears έχασε τον έλεγχο του σώματός της - Δυστυχώς, δεν είναι η μόνη


The Jennettes

30 Ιουνίου 2021

H Britney Spears έχασε τον έλεγχο του σώματός της - Δυστυχώς, δεν είναι η μόνη
«Μου αξίζει να έχω τα ίδια δικαιώματα με όλους, να αποκτήσω παιδί, οικογένεια, όλα αυτά», είπε. Κι όμως, η Britney δεν είναι μόνη σε αυτό. Στις ΗΠΑ, πολλοί ακόμη έρχονται αντιμέτωποι με αυτήν την σκληρή πραγματικότητα.

Όταν η Britney Spears αποκάλυψε ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο στο σώμα της, με τους κηδεμόνες της να της αρνούνται το δικαίωμα αφαίρεσης του γυναικολογικού σπιράλ και να γίνει μητέρα, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων.

«Μου αξίζει να έχω τα ίδια δικαιώματα με όλους, να αποκτήσω παιδί, οικογένεια, όλα αυτά», είπε. 

Κι όμως, η Britney δεν είναι μόνη σε αυτό. Στις ΗΠΑ, πολλοί ακόμη έρχονται αντιμέτωποι με αυτήν την σκληρή πραγματικότητα.

«Είναι σοκαριστικό για πολλούς. Μάλλον δε θα έπρεπε», δήλωσε στο The 19th η καθηγήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Melissa Murray. «Η εξαναγκασμένη στείρωση – προσωρινή μέσω αντισύλληψης μακράς διαρκείας ή μόνιμη μέσω απολίνωσης των σαλπίγγων είτε σαλπιγγεκτομής, είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στα ΑΜΕΑ».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Feminist (@feminist)

Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020, πληροφοριοδότης ενημέρωσε τις αμερικανικές Αρχές για παράνομους μετανάστες που κρατούνταν στην Georgia και τους γίνονταν επεμβάσεις που αφαιρούσαν τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Δεν υπήρχε επίσημη συναίνεση, ενώ το γεγονός ότι πολλοί δε γνώριζαν αγγλικά, δυσκόλευε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Κι αυτή η πρακτική ξεπερνά τα όρια των κεντρών κράτησης παράνομων μεταναστών. Στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει ομοσπονδιακή επίβλεψη ή κανονισμός στον τομέα της αναπαραγωγής στις φυλακές. Το ίδιο ισχύει και με τη φροντίδα μετά τη γέννα. Όχι μόνο οι νέες μητέρες αποχωρίζονται τα μωρά τους μεταξύ 24 και 48 ωρών από τη στιγμή που τα έφεραν στον κόσμο, αλλά σε 23 πολιτείες δεν υπάρχει νομοθεσία που να τις αποδεσμεύει από τις χειροπέδες κατά τη διάρκεια του τοκετού. 

Πρόκειται για ένα μελανό σημείο στην αμερικανική ιστορία. Οι γυναίκες που ανήκουν σε μειονότητες, από καιρό έχουν χάσει το δικαίωμα στον έλεγχο του σώματός τους. Μαύρες και έγχρωμες υπέφεραν, από την περίοδο της σκλαβιάς ακόμη. Αναγκάζονταν να κυοφορήσουν παιδιά που δεν ήθελαν, επειδή το αποφάσιζαν οι «αφέντες». Παράλληλα, χρησιμοποιούνταν ως πειραματόζωα σε επεμβάσεις χωρίς αναισθησία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liz Plank (@feministabulous)

Η Leah Goodridge, δικηγόρος που ασχολείται με την κοινωνική δικαιοσύνη και στηρίζει τις γυναίκες των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων, δήλωσε πως ο λόγος που όλο αυτό βγαίνει τώρα στην επιφάνεια, είναι το λευκό χρώμα της Britney Spears.

«Είναι μία διάσημη, Λευκή γυναίκα, με χρήματα, και τα προνόμια που αυτά συνεπάγονται, και παρόλα αυτά είναι θύμα του μισογυνισμού», είπε στο The 19th. «Οπότε, φανταστείτε πώς είναι η κατάσταση για τις Μαύρες γυναίκες, τις καφέ, τις έγχρωμες που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, χωρίς να απολαμβάνουν κανένα προνόμιο».

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr