REAL LIFE TRUE STORIES

«Devil Wears Prada»: 7 άγνωστα facts για την ταινία που κλείνει 15 χρόνια


The Jennettes

1 Ιουλίου 2021

Devil Wears Prada
15 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το «Devil Wears Prada» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ήταν 2006 όταν η Andy βρήκε την πρώτη της δουλειά ως βοηθός της Miranda Priestly, της αμείλικτης αρχισυντάκτριας του μεγαλύτερου περιοδικού μόδας. Η ανίδεη μέχρι τότε απόφοιτη κολλεγίου γνωρίζει τον σκληρό κόσμο της μόδας και τους ανθρώπους του. Ο διάβολος όμως φορούσε prada, οπότε ήταν αναμενόμενο αυτή η ταινία να γραφτεί στις λαμπερές σελίδες της μόδας και να γίνει iconic για τις απανταχού fashionistas. 

15 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το «Devil Wears Prada» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ήταν 2006 όταν η Andy βρήκε την πρώτη της δουλειά ως βοηθός της Miranda Priestly, της αμείλικτης αρχισυντάκτριας του μεγαλύτερου περιοδικού μόδας. Η ανίδεη μέχρι τότε απόφοιτη κολλεγίου γνωρίζει τον σκληρό κόσμο της μόδας και τους ανθρώπους του. Ο διάβολος όμως φορούσε prada, οπότε ήταν αναμενόμενο αυτή η ταινία να γραφτεί στις λαμπερές σελίδες της μόδας και να γίνει iconic για τις απανταχού fashionistas. 

Με αφορμή λοιπόν, την επέτειο της θρυλικής ταινίας συγκεντρώσαμε άγνωστα facts γι’αυτήν και τους πρωταγωνιστές της. 

1. Η Anne Hathaway δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο της Andy Sachs, έναν ρόλο που την στιγμάτισε ανεξίτηλα. Για την ακρίβεια ήταν η ένατη επιλογή όπως αποκάλυψε η ίδια. Ο σκηνοθέτης David Frankel επιβεβαίωσε ότι η Rachel McAdams ήταν η κορυφαία επιλογή και το στούντιο έκανα τα πάντα για να την πείσει να πει το ναι, αλλά εκείνη ήταν αποφασισμένη να μην το κάνει. Άλλες ηθοποιοί που πέρασαν από οντισιόν ήταν οι Scarlett Johansson, Natalie Portman και Kirsten Dunst

2. Η εμβληματική ενδυματολόγος Patricia Field ήταν υπεύθυνη για τα ρούχα της ταινίας, αλλά παρά το σημαντικό όνομα της στον χώρο της μόδας, οι οίκοι υψηλής ραπτικής δίσταζαν να της δανείσουν κομμάτια επειδή φοβόντουσαν μην ενοχληθούν οι υπεύθυνοι της Vogue, καθώς λέγεται ότι ο χαρακτήρας της Miranda βασίζεται στην πραγματικότητα στην αρχισυντάκτρια Anna Wintour. «Αρχικά δεν υπήρχαν σχεδιαστές που θα εμφανίζονταν στην ταινία. Απλώς δεν ήθελαν να βρεθούν στο στόχαστρο της Wintour. Νομίζω ότι ήταν η Prada που βοήθησε να σπάσει ο πάγος και είπε ότι η Anna δεν πρόκειται να αναστατωθεί», είπε ο σκηνοθέτης David Frankel. 

jenny.gr

3. Το σενάριο της Aline Brosh McKenna ήταν ήδη αρκετά καλό, αλλά ο Tucci πήγε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, συχνά αυτοσχεδιάζοντας και κάνοντας το καστ να ξεσπά σε γέλια. Όπως θυμάται η Emily Blunt, «Υπάρχει αυτή η σκηνή στη ντουλάπα ... όπου ο Nigel, που παίζει ο Tucci, προσπαθεί να υπονοήσει ότι θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια για να χωρέσει την Andy σε αυτά τα φορέματα. Πρέπει να είχε κάνει 10 διαφορετικές εκδοχες ... Δεν υπήρχε μία που να μην με έπιασαν τα γέλια».

4. Το βιβλίο «Devil Wears Prada» εμπνεύστηκε από τη θητεία της Lauren Weisberger ως βοηθού της θρυλικής αρχισυντάκτριας της Vogue, Anna Wintour. Αν και δεν είχαν μεγάλη συνεργασία με την ομάδα της Vogue, ο σχεδιαστής παραγωγής έριξε μια ματιά στο γραφείο της Wintour, για να πάρει έμπνευση γι’αυτό της Priestley. «Ήταν σε θέση να ξαναδημιουργήσει το γραφείο τόσο πιστά που μου είπαν ότι η Anna ανακαίνισε το δικό της αμέσως μόλις βγήκε η ταινία», δήλωσε ο σκηνοθέτης σχετικά.  

jenny.gr

5. Παρά την σάτιρα της Wintour και του πως εκφόβιζε το προσωπικό της στο χώρο εργασίας, το καστ και το συνεργείο θυμάται ότι η ταινία την έκανε να γελάσει με το εαυτό της. «Κάθισε ακριβώς μπροστά μου στην πρεμιέρα με τον σκηνοθέτη και με την κόρη της και φορούσε Prada», λέει η σεναριογράφος, με τον σκηνοθέτη να προσθέτει, «Θυμάμαι ότι η κόρη της την έσπρωχνε σε διάφορες σκηνές της ταινίας και της έλεγε, «Το πέτυχαν αυτό!». Χρόνια αργότερα, η Meryl Streep γύρισε ένα βίντεο για την Vogue στο γραφείο της Wintour. 

6. Τα παπούτσια έπρεπε να είναι ιδιαίτερα άβολα και να σε πονάνε, σύμφωνα με τον κόσμο της υψηλής μόδας της Vogue, πράγμα που σήμαινε ότι η Blunt και η Streep ήταν πάντα ενθουσιασμένες για τα κοντινά τους πλάνα, όπου μπορούσαν να βγάλουν επιτέλους τα παπούτσια τους. Η Blunt θυμάται μάλιστα, «Σε οποιαδήποτε ευκαιρία βρίσκαμε εγώ και η Meryl φορούσαμε Uggs στις λήψεις από τη μέση και πάνω, ενώ η Anne έπρεπε να τρέχει πάνω σε πλακόστρωτα δρομάκια με αυτά τα παπούτσια σαν αγριοκάτσικο».

jenny.gr

7. Σε μια προσπάθεια να γίνει όσο το δυνατόν πιο πειστική ως η εκφοβιστική Miranda στην οθόνη, η Streep απομακρύνθηκε από το καστ ως μέθοδο υποκριτικής. «Ήταν φρικτό! Ήμουν σε άθλια κατάσταση στο τρέιλερ μου. Μπορούσα να τους ακούσω να γελάνε και να περνάνε καλά. Ήμουν σε κατάθλιψη ... αυτή ήταν η τελευταία φορά που προσπάθησα ποτέ αυτήν την μέθοδο υποκριτικής». 
 

Πηγή φωτογραφιών imdb

Δείτε ακόμη: Που ακριβώς γυρίστηκαν διάσημες ταινίες και σειρές; 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr