REAL LIFE TRUE STORIES

Ανεξήγητα μυστήρια: Ένας παράξενος θάνατος, μία εξαφάνιση και μία έκρηξη που δεν ήταν έκρηξη


The Jennettes

4 Ιουλίου 2021

Ανεξήγητα μυστήρια
Είστε fan των μυστηρίων; Αν όχι, τότε είστε από τους ελάχιστους που δεν γοητεύονται από το άγνωστο. Κάθε τι ανεξήγητο έχει τη δική του γοητεία. Μία γοητεία που έγκειται στην πυροδότηση της φαντασίας, στην αναζήτηση της αλήθεια, στην πίστη σε κόσμους διαφορετικούς ή στην επαλήθευση της κυνικής πραγματικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο ανήκουν και τα παρακάτω μυστήρια. 

Είστε fan των μυστηρίων; Αν όχι, τότε είστε από τους ελάχιστους που δεν γοητεύονται από το άγνωστο. Κάθε τι ανεξήγητο έχει τη δική του γοητεία. Μία γοητεία που έγκειται στην πυροδότηση της φαντασίας, στην αναζήτηση της αλήθεια, στην πίστη σε κόσμους διαφορετικούς ή στην επαλήθευση της κυνικής πραγματικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο ανήκουν και τα παρακάτω μυστήρια. 

Tunguska event

Το πρωί της 30ής Ιουνίου 1908, 770 τετραγωνικά μίλια δάσους στη Σιβηρία ισοπεδώθηκαν από κάτι που έμοιαζε με μικρή έκρηξη, ωστόσο δεν υπήρχαν ούτε μάρτυρες, ούτε άλλα στοιχεία. Το φαινόμενο, γνωστό ως «Tunguska event», έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως το μεγαλύτερο «περιστατικό κρούσης» στην καταγεγραμμένη ιστορία, μίας καταγράψιμης δηλαδή επίδρασης μεταξύ δύο αστρονομικών αντικειμένων, όπως ενός αστεροειδή και της γη. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ποτέ «κρατήρας», που αποτελεί ένα σημαντικό επακόλουθο ενός περιστατικού κρούσης. Έτσι, οι επιστήμονες μπορούν να υποθέσουν μόνο τι μπορεί να έχει συμβεί, δηλαδή ότι ένας αστεροειδής εξερράγη πάνω από τη γη και η καταστροφή που ακολούθησε στη Σιβηρία ήταν το επακόλουθο. 

Η εξαφάνιση της πτήσης 370 της Malaysian Airlines

Το άλυτο αυτό μυστήριο πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2014. Ένα Boeing 777 της Malaysian Airlines, που πετούσε από τη Μαλαισία προς την Κίνα, μεταφέροντας 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, εξαφανίστηκε. Η πολυεθνική προσπάθεια αναζήτησης, η μεγαλύτερη στην ιστορία της αεροπορίας, δεν βρήκε παρά μόνο 20 κομμάτια από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας αρνήθηκε να δηλώσει τίποτα παραπάνω, εκτός από το ότι το αεροσκάφος εξαφανίστηκε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Η μυστικοπάθεια αυτή έχει προκαλέσει πολλές «θεωρίες συνωμοσίας», οι οποίες, σύμφωνα με τον καθηγητή του Harvard, Cass Sunstein, είναι ένα φυσιολογικό προϊόν «φρικτών και καταστροφικών καταστάσεων, επειδή τέτοια γεγονότα κάνουν τους ανθρώπους να θυμώνουν, να φοβούνται και να ψάχνουν για έναν στόχο». 

Οι θεωρίες περιλαμβάνουν αεροπειρατεία, σύλληψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτοκτονία πληρώματος {αναφέρθηκε μάλιστα ότι ο πιλότος αντιμετώπιζε συζυγικά προβλήματα), πυρκαγιά στο αεροσκάφος, κατακόρυφη πτώση στη θάλασσα, σύγκρουση με μετεωρίτη ακόμη και απαγωγή από εξωγίηνους.

Παρά το πέρασμα εφτά ετών και τις δαπάνες 160 εκατομμυρίων δολαρίων για τον καθαρισμό χιλιάδων τετραγωνικών μιλίων ωκεανού, η εξαφάνιση της πτήσης 370 της Malaysian Airlines και των 239 επιβατών της παραμένει ένα μυστήριο. 

Τι σκότωσε τις αδελφές Logue;

Μια καλοκαιρινή μέρα του 1974, η Angelina και η Debora Logue, ηλικίας 7 και 4 ετών αντίστοιχα, περνούσαν το απόγευμα στην πισίνα της θείας τους στο Long Island της Νέας Υόρκης. Από το πουθενά, τα κορίτσια ένιωσαν αδιαθεσία, έπεσαν σε κώμα και πέθαναν αμέσως μετά. Αλλά από τι; Δεν εντοπίστηκε καμία τοξίνη ή ξένος οργανισμός, παρά την πολύ προσεκτική ανάλυση των ιστών τους. «Κάτι σκότωσε αυτά τα κορίτσια. Μακάρι να ήξερα τι ήταν», ανέφερε στη  New York Times, ο Ιατροδικαστής, Sidney Weinberg. Ο Weinberg όμως πέθανε το 1996 και το μυστήριο παρέμεινε άλυτο.
 

Δείτε ακόμη: Ο καλλιτέχνης που έσκαβε 10 χρόνια τη δική του σπηλιά 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr