REAL LIFE TRUE STORIES

Μία TikToker καταδικάζει σεξιστικά φαινόμενα που έχουμε μάθει να απoδεχόμαστε


The Jennettes

7 Ιουλίου 2021

Μία TikToker καταδικάζει σεξιστικά φαινόμενα που έχουμε μάθει να απoδεχόμαστε

Η κοινωνία μας έχει κάνει να θεωρούμε φυσιολογικές πολλές εκδηλώσεις σεξισμού. Αντί να μας προσβάλλουν ορισμένες απόψεις και συμπεριφορές, έχουμε μάθει να τις αποδεχόμαστε και να τις προσπερνάμε. Κι ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει καν – ίσως χρειαζόμαστε ένα δυνατό «χαστούκι» που είναι πρόθυμη να μας δώσει μία TikToker

Τοποθετείται σε διάφορα ζητήματα, όπως το λόγο που είναι προσβλητικό να λέμε ότι μία γυναίκα έχει «daddy issues», μιλά για τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας ενώ εξηγεί πώς ακριβώς λειτουργεί ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός. Μέσω των βίντεό της, φέρνει στο φως όσα εμείς μπορεί να αγνοούμε.

«Ας μιλήσουμε για τη σεξουαλικοποίηση και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τον όρο “κορίτσια με daddy issues”. Καταρχάς, δεν έχω ακούσει για cisgender άνδρα που έχει “daddy issues” να σεξουαλικοποιείται με τον ίδιο τρόπο. 
Ο όρος “daddy issues”, όπως πολλοί άλλοι, κατηγορεί τα μικρά κορίτσια κι όχι τους ενήλικους άνδρες που απογοητεύουν τα παιδιά τους. Ένα κορίτσι ή μία γυναίκα κυκλοφορεί με αυτήν την ταμπέλα δεμένη στην πλάτη της, αλλά ένας πατέρας που έκανε κάτι κακό σ’ εκείνη υπάρχει απλώς ως πατέρας και τίποτα άλλο. 

Ο όρος βασίζεται, επίσης, στο “γεγονός” (έναν σεξιστικό μύθο) ότι οι γυναίκες είναι μισές χωρίς άνδρες στη ζωή τους. Και το τρελό με αυτό είναι πως όταν μία γυναίκα  θεωρείται “ασταθής”, σεξουαλικοποιείται».

@chan42911

#fyp #sexism #daddyissues #menaintshit #womenssafety #YesDayChallenge #girladvice

♬ original sound - Chan

Σε άλλο βίντεο, αναφέρεται στο σεξισμό στο χώρο εργασίας. 

«Με δικά μου λόγια, υπάρχει ένα δίπλευρο φάσμα. Από τη μία μεριά, υπάρχει κάποια που είναι γλυκομίλητη, ήσυχη και με “κλειστό” χαρακτήρα. Και από την άλλη υπάρχει κάποια που μιλάει δυνατότερα, είναι αποφασιστική και με περισσότερο πάθος. Ποιες είναι οι επιπτώσεις του να βρίσκεσαι σε οποιαδήποτε από αυτές; Σ’ όποια κι αν κάθεσαι, ακόμη κι αν βρίσκεσαι στη μέση, θα αντιμετωπίσεις σεξισμό.

Η σεξιστική αντίληψη ότι κάποια που είναι πιο ήσυχη θα αντιμετωπισθεί ως ανίκανη και δε θα πάρει προαγωγή, αλλά τη συμπαθεί ο κόσμος.

Κάποια πιο εξωστρεφής και με πάθος, θεωρείται σκύλα, επιθετική και ενώ θα πάρει προαγωγή, είναι αντιπαθητική και θα έρθει αντιμέτωπη με κακή φήμη εξαιτίας αυτού.

Έτσι, πολλές γυναίκες επιλέγουν να βρίσκονται στην άνεση του κέντρου προσπαθώντας να μην αντιμετωπίσουν σεξισμό. Οι λευκές γυναίκες έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να κινούνται πέρα – δώθε. Οι έγχρωμες αντιμετωπίζουν το ρατσισμό που ενσωματώνει στερεότυπα και μένουν σε μία από τις δύο μεριές χωρίς να το επιλέγουν. Και το πρόβλημα είναι πως το τέλειο μέρος δεν υπάρχει».

@chan42911

Reply to @chan42911 bc it didn’t post it right the first time #fyp #sexismatwork #sexism #feminism #97percent #misogyny #womeninpolitics

♬ original sound - Chan

Σε βίντεό της για τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό, εξήγησε πως αφορά τις γυναίκες που στρέφονται ενάντια στις άλλες γυναίκες. Κι αυτό γιατί από μικρές μαθαίνουμε να μισούμε τον εαυτό μας και να αντιμετωπίζουμε η μία την άλλη σαν απειλή. 

@chan42911

#fyp #internalizedmisogony #sexism #feminism #97percent #womenssafety #bodyempowerment

♬ original sound - Chan

Δείτε ακόμη:


 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr