UPDATE #NOW

Σεξισμός στην Ουκρανία: Γυναίκες του στρατού υποχρεώθηκαν να παρελαύνουν φορώντας τακούνια


The Jennettes

6 Ιουλίου 2021

Σεξισμός στην Ουκρανία: Γυναίκες του στρατού υποχρεώθηκαν να παρελαύνουν φορώντας τακούνια
Η Ουκρανία ετοιμάζεται για τη στρατιωτική παρέλαση τον επόμενο μήνα, με αφορμή τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις πρόβες, όπου απεικονίζονται γυναίκες στρατιωτικοί, φανερά κουρασμένες, να παρελαύνουν φορώντας γόβες με μεσαίου ύψους χοντρά τακούνια.

Μια είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες έχει καταφέρει να προκαλέσει οργή παγκοσμίως, ενώ για άλλη μια φορά βρίσκεται στο προσκήνιο -ποιος άλλος;- η γυναίκα, ή μάλλον, η καταπίεση της και ο σεξισμός που βιώνει καθημερινά.

Η Ουκρανία ετοιμάζεται για τη στρατιωτική παρέλαση τον επόμενο μήνα, με αφορμή τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις πρόβες, όπου απεικονίζονται γυναίκες στρατιωτικοί, φανερά κουρασμένες, να παρελαύνουν φορώντας γόβες με μεσαίου ύψους χοντρά τακούνια.

Ως γυναίκες, καταλαβαίνουμε πως είναι να περπατάς σε τακούνια γενικά: Ο πόνος που έρχεται μετά από λίγη ώρα, η αίσθηση του «καψίματος» στις πατούσες, η μεγάλη ανάγκη για μικρά «διαλείμματα» ξεκούρασης μετά από ορθοστασία.

Φανταστείτε τώρα να σας αναγκάζουν να κάνετε παρέλαση, κιόλας! Αυτό σημαίνει πολλές ώρες όρθιος, σταθερή και δυνατή κίνηση βήματος και χωρίς να μπορείς να ξεκουραστείς. 

«Σήμερα, για πρώτη φορά, η προπόνηση πραγματοποιείται με παπούτσια που έχουν τακούνι», ανέφερε μια δόκιμος σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας ArmiaInform. «Είναι ελαφρώς πιο δύσκολο από ό,τι με τις μπότες του στρατού, αλλά προσπαθούμε», πρόσθεσε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι γυναίκες κάνουν πρόβες δύο φορές την ημέρα.

Και όλα αυτά γιατί; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος; Αυτό φαίνεται να αναρωτιούνται όλοι!

jenny.gr
@gazetareforma

Αρκετοί Ουκρανοί βουλευτές αντέδρασαν σε αυτήν την απόφαση και εμφανίστηκαν στο κοινοβούλιο με ζευγάρια παπούτσια και ενθάρρυναν τον υπουργό Άμυνας να φορέσει ψηλά τακούνια στην παρέλαση.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο ηλίθια, επιβλαβή ιδέα», δήλωσε η βουλευτής Inna Sovsun, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την υγεία, ενώ η Olena Kondratyuk, αναπληρώτρια πρόεδρος του κοινοβουλίου, είπε ότι οι αρχές πρέπει να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τον «εξευτελισμό» των γυναικών και να διεξαγάγουν έρευνα.

Η επιλογή των υποδημάτων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με την εμφανή οργή γυναικείων οργανώσεων και φεμινιστικών ομάδων. Σίγουρα πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση σεξιστικής συμπεριφοράς, και για μια χώρα που υποτίθεται ότι υποστηρίζει την «ισότητα» των φύλων στον χώρο του στρατού της, ίσως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να το δείξεις!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr