WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόσο σεξιστές είστε; Το κουίζ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων θα σας δώσει την απάντηση


Έλενα Κρητικού

9 Ιουνίου 2021

Πόσο σεξιστές είστε; Το κουίζ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων θα σας δώσει την απάντηση

Κάθε φορά που ανοίγει μία συζήτηση γύρω από τον σεξισμό, σχεδόν συνειρμικά μου έρχεται στο μυαλό ένα παλαιότερο πείραμα από γυναίκα δημοσιογράφο του Guardian, η οποία φλέρταρε το ανδρικό φύλο στους δρόμους του Λονδίνου, καταγράφοντας αντιδράσεις για να αποδείξει αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, δηλαδή την αμηχανία κάθε γυναίκας μπροστά σε κάθε ανδρικό πείραγμα.

Φυσικά, το πείραμα παραμένει μέχρι σήμερα διαχρονικό και δείχνει πως και οι άνδρες νιώθουν το ίδιο άβολα από σεξιστικά σχόλια που προέρχονται από γυναίκες. 

Πώς θα σας φαινόταν εάν στη θέση του άνδρα,τοποθετούσαμε μια γυναίκα, η οποία θα κόρναρε, θα φλέρταρε και θα κοιτούσε επίμονα τους περαστικούς; Κάθε φορά που η συζήτηση επιστρέφει στον σεξισμό, πρέπει να προσεγγίζουμε τις επιπτώσεις του από κάθε οπτική γιατί και στα δύο φύλα γεννιέται η ίδια αμηχανία. 

jenny.gr

Μαζί με το πείραμα, στο μυαλό έρχονται φυσικά κι ένα σωρό εικόνες, λέξεις και φράσεις που πυροδοτούνται από τον σεξισμό και διαιωνίζονται από συμπεριφορές που υποβαθμίζουν τη σημασία της προσωπικότητας που βρίσκεται πίσω από κάθε θύμα. Πίσω από κάθε βλέμμα, χειρονομία, πράξη, γεννιέται ένας αδιόρατος φόβος που κάνει πολλές κοπέλες να φοβούνται να περπατούν μόνες τους στον δρόμο το βράδυ, προσέχοντας το ντύσιμό τους για να μην προκαλέσουν. 

Αλήθεια, εσείς νιώθετε ότι δεν έχετε καμία σχέση με τον σεξισμό και ό,τι αυτό συνπάγεται; Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει δημιουργήσει ένα κουίζ που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να μάθουμε την αλήθεια.  Αφού απαντήσουμε πρώτα σε κάποιες απλές ερωτήσεις, μπορούμε να δούμε την απάντηση, πατώντας εδώ

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.