REAL LIFE TRUE STORIES

Πρώτα της είπε ότι θα επενδύσει στην εταιρεία της και μετά της ζήτησε αντάλλαγμα- Η ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης της επιχειρηματία Rebekah Campbell


Σύρμα Κιουπελόγλου

22 Ιουλίου 2021

rebekah Ca
Το να συγκεντρώνεις κεφάλαια για μία επιχείρηση είναι δύσκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν είσαι γυναίκα. Γιατί θα ρωτήσετε. Η προσωπική ιστορία της Rebekah Campbell, μίας επιχειρηματίας από την Αυστραλία αποκαλύπτει τους σκοπέλους που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως ο δικός της και η σεξουαλική παρενόχληση είναι ένας από αυτούς. 

Το να συγκεντρώνεις κεφάλαια για μία επιχείρηση είναι δύσκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν είσαι γυναίκα. Γιατί θα ρωτήσετε. Η προσωπική ιστορία της Rebekah Campbell, μίας επιχειρηματία από την Αυστραλία αποκαλύπτει τους σκοπέλους που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως ο δικός της και η σεξουαλική παρενόχληση είναι ένας από αυτούς. 

Το 2012 ίδρυσε τη δική της τεχνολογική εταιρεία, την Posse.com και πριν καταφέρει να κλείσει έναν γύρο χρηματοδότησης για την εκκίνηση της, προσέγγισε εκατοντάδες πιθανούς επενδυτές. Η ίδια είχε ακούσει στις ειδήσεις για καταγγελίες γυναικών που είχαν δεχθεί σεξουαλικές προτάσεις με αντάλλαγμα υψηλές επενδύσεις, αλλά δεν  μπορούσε να φανταστεί ότι θα συνέβαινε ποτέ σε εκείνη, καθώς όσοι επενδυτές είχε γνωρίσει, ήταν πολύ ευγενικοί και υπεράνω υποψίας. 

Η Rebekah γνώρισε τον Mike στη Νέα Υόρκη σε ένα τεχνολογικό event, όπου παρουσίασε τις ιδέες της. Ο ίδιος ήταν ένας μεσήλικας άντρας, που επένδυε σε startups. Την προσέγγισε, δίνοντας της μία κάρτα και λέγοντας της να τον πάρει αν τυχόν ψάχνει χρηματοδότηση. Κι αυτό κι έκανε, τη δεύτερη φορά που του έστειλε email εκείνος απάντησε και συναντήθηκαν στο γραφείο του. Εκεί μίλησαν για επιχειρήσεις, έμεινα έκπληκτη με τις εύστοχες ερωτήσεις του και κανόνισαν σε λίγες εβδομάδες που θα βρισκόταν στο Σύδνεϋ για δουλειές να τα πουν ξανά από κοντά. 

Έτσι και έγινε. Τον ξενάγησε στα γραφεία της εταιρείας της, τον σύστησε στους συνεργάτες της και φάνηκε ενθουσιασμένος. Το βράδυ στο δείπνο περίμενε μια απάντησε σχετικά με το αν θα επενδύσει στην ιδέα της, αφού χρειαζόταν στα αλήθεια τα χρήματα για να προχωρήσει. Συναντήθηκαν σε ένα ακριβό εστιατόριο, ο Mike τη φίλησε στο μάγουλο και κάθισε απέναντι της στο τραπέζι. Σε μία προσπάθεια να την εντυπωσιάσει παρήγγειλε ένα πανάκριβο κρασί, χαβιάρι, αστακό και άλλα πλούσια εδέσματα. Η συζήτηση τους ήταν ευχάριστη. Σύντομα της είπε πως θα επενδύσει σε αυτήν και άρχισαν να μιλούν για την προσωπική τους ζωή ώστε να γνωριστούν καλύτερα.

jenny.gr

Στο γλυκό όμως, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται άβολα. Εκείνος κάθισε δίπλα της και άρχισε να τρώει μους σοκολάτας. Η Rebekah πήρε αυτόματα αμυντική στάση και δεν μπορούσε να πιστέψει όταν τον άκουσε να λέει πως ήταν ολοφάνερο πως υπήρχε σεξουαλική ένταση ανάμεσα τους και ότι δεν πρέπει να αρνείται πως θέλει να κοιμηθεί μαζί του. 

Προσπάθησε να απαντήσει. «Μην είσαι αγενής, μην προσβάλλεις αυτόν τον τύπο. Η εταιρεία χρειάζεται την επένδυσή του» σκέφτηκε. Μέσα της όμως φώναζε, «Αυτό είναι αηδιαστικό! Είμαι θυμωμένη με τον κόσμο που με έβαλε σε αυτήν τη θέση και θυμωμένη με τον εαυτό μου για αυτό που ξέρω ότι θα είναι μια ήπια και ευγενική απάντηση. Φαντάζομαι ότι τα φεμινιστικά μου είδωλα είναι έτοιμα να ορμήσουν. Πρέπει να του πω ότι αυτό είναι απαράδεκτο, αγενές και στα όρια της παρενόχλησης».

Ωστόσο, αρκέστηκε σε ένα «Λυπάμαι πολύ αν σας έδωσα λάθος εντύπωση». Ο Mike επέμενε ότι τον φλέρταρε όλη νύχτα. Η Rebekah αν και έφερε όλη τη βραδιά ξανά στο μυαλό της, δεν μπορούσε να καταλάβει που έκανε λάθος, έδειξε απλά ανθρώπινο ενδιαφέρον για έναν μελλοντικό συνεργάτη. Τότε εκείνος της είπε ότι το ξενοδοχείο του είναι δίπλα, θα κάνουν σεξ όλη νύχτα, θα παραγγείλουν room service και θα είναι υπέροχα. Προσπάθησε να το κάνει πάλι ξεκάθαρο, τον κοίταξε στα μάτια και του είπε νιώθοντας αηδιασμένη, «Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί απόψε. Δεν είμαι άτομο του one-night-stand». «Κοίτα, εσύ θα χάσεις. Θα περνούσαμε καλά. Ξέχνα το», της απάντησε και ζήτησε τον λογαριασμό. 

jenny.gr

Το επόμενο πρωί, διέγραψε την επαφή του Mike από το τηλέφωνό της. Αποφάσισε ότι δεν θα κάνει τίποτα για να συγκεντρώσει χρήματα. Μπήκε στην τράπεζα και έκανε ανάληψη 160.000 $, σχεδόν όλων των χρημάτων που είχε, εκτός από 11.000 $ που άφησε στην άκρη για την κατάψυξη των ωαρίων της. Δεν είχε άλλη επιλογή. 

Τότε, δεν είχε τη δύναμη να μοιραστεί την ιστορία της, αν και έγραφε σε μία στήλη υψηλού προφίλ και γι’αυτό ζητά συγγνώμη σε οποιαδήποτε γυναίκα είχε παρόμοια εμπειρία. «Έμεινα σιωπηλή γιατί ένιωθα ντροπή. Αναρωτήθηκα αν με το να πάω σε ένα εστιατόριο το βράδυ και να έχω μία φιλική συνομιλία μαζί του, τον προκάλεσα. Δεν το είχα κάνει. Τώρα νιώθω ντροπή με την ευγενική μου απάντηση. Μακάρι να είχα αντιδράσει με οργή, αλλά ένιωθα σοκαρισμένη, τρομοκρατημένη και δεν ήξερα τι να πω». 

Τέλος, η Rebekah θέλει να στείλει ένα μήνυμα, «Πρέπει να καταγγέλλουμε την ανόητη συμπεριφορά, ακόμη και όταν δεν είναι εγκληματική. Πρέπει να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας και να οπλίζουμε ο ένας τον άλλο με γνώση και διορατικότητα, ώστε να αντιδρούμε δυναμικά σε τέτοιες στιγμές».  

Πηγή φωτογραφίας Instagram vicbooks

Δείτε ακόμη: 10 διάσημοι που έχουν μιλήσει με θάρρος για την σεξουαλική κακοποίησή του

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr