UPDATE #NOW

Έρευνα: 1 στις 3 γυναίκες δέχεται λεκτική, σωματική ή σεξουαλική βία στο χώρο εργασίας


The Jennettes

27 Ιουλίου 2021

Έρευνα: 1 στις 3 γυναίκες δέχεται λεκτική, σωματική ή σεξουαλική βία στο χώρο εργασίας

Ο χώρος εργασίας δεν είναι φιλόξενος για τις γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Unions ACT, μία στις τρεις αντιμετωπίζει λεκτική, σωματική ή σεξουαλική βία. Την ίδια ώρα, το αντίστοιχο βιώνουν λιγότεροι από ένας στους πέντε άνδρες.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι. Βρέθηκε πως το 81,3% των γυναικών έχιε πέσει θύμα bullying ή/και λεκτικής βίας, ενώ το 67,1% όλων των συμμετεχόντων έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση ή ένιωσε να σεξουαλικοποιείται.

Μόνο το 50% όσων υπέστησαν έμφυλη βία κατήγγειλε το περιστατικό στον εργοδότη, ενώ το 60%, περίπου, των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, όταν ρωτήθηκε αν αναγνωρίζει κακοποιητικές συμπεριφορές. Πάνω από το 40% δήλωσε ότι οι συμπεριφορές αυτές βασίζονταν σε έμφυλες διακρίσεις, ενώ θύματα είναι συνήθως νεαρές υπάλληλοι που κάνουν την πρακτική τους.

Περισσότερο από το 75% των εργαζομένων αισθάνεται πίεση στη δουλειά  και έχει σκεφτεί να παραιτηθεί ή το έχει κάνει, εξαιτίας της έμφυλης βίας. 

Το 42,2% των συμμετεχόντων παραδέχθηκε ότι αισθάνεται άβολα εξαιτίας προϊσταμένων και διευθυντών, ενώ συχνά φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους αν μιλήσουν.

 

Δείτε ακόμη: Pierre de Vallombreuse: εκεί που η φυλετική ισότητα είναι δεδομένη (304019)

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr